Kimlerin Elleri Öpülür veya Kimlerle Tokalaşmak Caizdir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karı koca arasında el öpme ve tokalaşmalar sadece serbest bırakılmayıp teşvik edilirken
yabancı erkekle kadınlar arasında aynı şekilde teşvik edilmemiş, aksine meydana gelecek hukuki sonuçlara dikkat çekilmiş, mahzurlarına işaret olunmuştur.

Bu mahzur kadın erkek arasında yaratılışta var olan cinsel etkileşmeden meydana gelmiştir. Kötü niyetli oluşlarından değil. Bu sebeple bir erkek kadımn çıplak elini tuttuğu anda duyabileceği bir cinsel elektriklenme halinin hukuki hükmünü bilmesine ihtiyaç vardır. Zira el tutuşma anında duyulacak cinsel heyecanlanma hali, taraflara hukuki ha-ramlıklar yükleyebilir. En yalanlardan verelim misali.

– Damat kayınvalidesinin elini öperken bu elektriklenmeye maruz kalsa bazı alimlere göre hanımının nikahında bozulma olabilir..
– Kayınpeder gelinin elini tuttuğu anda bu hal olsa gelini oğluna haram olabilir.

– Kızının elini tutuğu anda olursa, hanımı kendisine haram olabilir.
Hemen ifade edelim ki, haramlık getiren bu emsi his elektriklenmesi, elin teması anında cinsel organda hasıl olan canlanma ile tahakkuk eder. Yoksa hayalden kötü duygu ve düşüncelerin geçmesiyle haramlık gelmez. Bir de elin temasından önce ve daha sonra meydana gelen his de haramlık hasıl etmez. Haramlık tutma anındaki hisle hasıl olur. Umumiyetle de böyle kısacık bir el tutuşma anında bir his elektriklenmesi belki de binde bir ihtimaldir.

Aynca haramlık getiren hükümler sadece Hanefi’dedir. Diğer hak mezheplerden Şafii ve Hanbeli’de böyle bir haramlık meydana gelmemektedir. Zaruret halinde bunlarla da amel edilebilir. Özetle denebilir ki: Böyle tehlikeli haramiıklara sebep olabilecek bir el öpme, el tutuşma alışkanlıklarından uzak kalınması, hürmet ve saygının böyle sonuçlara ihtimali olmayan bir hoş geldinizle sözle yapılmış olması mahzursuz, tarafları şaibeden koruyan bir tedbir diye de düşünülmelidir.

Zaten günümüzde cinsi hisler sokakta ve televizyonlarda uyarılarak tetiklenmeye hazır hale getirilmekte, bu açıdan da şaibeli hallerden uzak kalınmasında da isabet akla gelmektedir. Bir şeyin ilmi cehlinden güzeldir diyerek arz etmiş olduğum bu konu İnşaallah yanlış anlaşılmaz, bilmemek daha iyidir diyenler çıkmaz..

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir