Kırkından Sonra Azanı Teneşir Paklar İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırkından sonra azanı teneşir paklar; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Kırkından sonra azanı teneşir paklar.
Çocukluğunda ve gençliğinde taşkınlık yapan ve çizgi ötesine atlayan kimseler, yaşları ilerledikçe ve hayat deneyimleri arttıkça akıllanır ve normal ve olumlu bir çizgide yürüyebilirler. Yaşlanınca ahlakları bozulanlar ise, doğru yola getirilemezler; ölünceye kadar o yolda ilerlerler.

Kısaca anlamı : Yaşını başını aldıktan sonra kadına kıza, içkiye kumara düşenler, ahlakı bozulanlar ölünceye değin o yolda giderler, düzelmezler.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : ” Dedem’den Kırkından sonra azanı teneşir paklar söylediğini sözünü duydum.

Açıklama ve kompozisyon : Yaşlılıklarında ahlakları bozulanlar, doğru yola getirilemezler; ölünceye değin o yolda giderler. Kişinin düşünce ve davranışları, olgunluk çağında tam rayına oturur. Kişiliği tamamen belirlenir. Ancak çevre şartları elvermediği için kimileri kişiliklerini dengeli olarak geliştiremezler. Yaşı geçip tam bir olgunluğa ulaştığı düşünüldüğü bir anda, gerekli şartlar oluşunca, ortaya çıkamayan bazı özellikleri kendini göstermeye başlar. Yeni oluşan bu özellikler davranışların da değişmesine yol açar. Gençliğinde yadırganmayacak olan bazı davranışları olgunluk çağında yadırganır. Özellikle de ahlaki davranışlar oldukları için de toplum tarafından hoş karşılanmaz. Fakat bu davranışları değiştirmeğe kalkışmak yararsız olur. Ölünceye kadar kişi aynı davranışı sürdürür.

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir