Kısmet İse Gelir Hintten Yemenden Kısmet Değilse Ne Gelir Elden İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısmet ise gelir Hint’ten, Yemen’den; kısmet değilse ne gelir elden; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Kısmet ise gelir Hint’ten, Yemen’den; kısmet değilse ne gelir elden.
Allah kulu için bir şeyi kısmet etmiş ise, o şey çok uzakta bile olsa gelir, sahibini bulur. Takdir etmemişse ne yaparsanız yapın, onu elde edemezsiniz.

Kısaca anlamı : Yüce Allah, insana bir şeyi kısmet ettiyse, o kısmet gelir, o insanı bulur. Kısmet edilmediyse ne yapılırsa yapılsın boşunadır.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “Kaçırdığım balığa üzülünce dedem bana Kısmet ise gelir Hint’ten, Yemen’den; kısmet değilse ne gelir elden dedi.

Açıklama ve kompozisyon : İnsanlar güzel bir şeye ulaştığında ,onu elde ettiğinde Allah nasip ettiği için oldu , kısmetimiz de varmış derler. Ulaşamadıklarında , elde edemediklerindede kısmet değilmiş, Allah nasip etmedi, nasip değilmiş derler. Dünyadaki kısmetini bekleyenler bekleme süresini büyük bir fırsat bilmeli, bu sıralarda kendi özelliklerini geliştirip vasıflarını çoğaltmayı hedef almalı, vasıfsız işçi durumundan çıkıp aranan vasıflı aday özelliğini kazanmalı, kendini bir çok vasıflarla değerli durumuna getirmelidir.

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir