Kızı Gönlüne Bırakırsan Ya Davulcuya Varır Ya Zurnacıya İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızı Gönlüne Bırakırsan Ya Davulcuya Varır, Ya Zurnacıya; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Kızı gönlüne (keyfine) bırakırsan ya davulcuya varır, ya zurnacıya.
Evlenme çağındaki kız uçarı ve eğlenceye düşkün olur. İnsanları görünüşlerine göre değerlendirir. Büyükleri onu uyarmazlarsa, hoşlandığı fakat uygun olmayan birisiyle evlenir.

Kısaca anlamı : Evlenme çağındaki kız eğlenceye düşkün olur. Büyükleri onu uyarmazlarsa, hoşlandığı, uygun olmayan birisiyle evlenir.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “Komşu kızı evlenmek için kaçınca kızı gönlüne bırakırsan ya davulcuya varır, ya zurnacıya varır diye aklımdan geçirdim.

Açıklama ve kompozisyon :Evlenecek kız, gençlik çağında olur. Delidoludur. Duygusal hareket eder. Oysa evlilik, tamamen duygusal bir temel üzerine oturtulamaz. Bazı kurallarının mantık kurallarına uygun olması gerekir. Duygunun hakim olduğu gençlik çağında, kişiler eğlenceye düşkün olurlar.

Genç kızlar da evlilikte özgür bırakılırlarsa, her şeyi böyle duygularla değerlendireceklerinden, sağlıklı eş seçimi yapamayacaklardır. Evliliğin ne olduğunu görmüş, yaşamış anne babaların onlara yardımcı olmaları, gerekli uyarılarda bulunmaları gerekir.

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir