Kızını Dövmeyen Dizini Döver İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızını dövmeyen, dizini döver; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Kızını dövmeyen, dizini döver.
Anne ve baba kız çocuklarını evliliğe hazırlamalıdır. Özellikle ve anne ev işlerinde kızını yetiştirmeli, anne sorumluluğunu ona aşılamalıdır. Kızını iyi yetiştirmeyen anne kızı el kapısında beceriksizliği yüzünden sıkıntı çektiği zaman dövünür durur. Fakat bu gecikmiş bir pişmanlıktır.

Kısaca anlamı : Kızını iyi yetiştirmeyen anne ve baba, kızı el kapısında beceriksizliği yüzünden sıkıntı çektiği zaman dövünür durur. (Toplum tarafından hoş görülmeyen bir atasözüdür)

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “Annem ablam hakkında bişeyler duyunca dizini dövmeye başladı.”

Açıklama ve kompozisyon : Aile yuvası, bir kız için önemli bir eğitim yeridir. Evlilik yaşamında uygulayacağı birçok kuralı burada öğrenir. Genellikle de ailede gördüklerini kendi kuracağı yuvada sürdürtmeye kalkar. Bu nedenle, kızı olan anne ve babalara büyük görevler düşmektedir. Kızlarının başkalarına karşı zor durumda kalmaması için ellerinden gelen her çabayı harcamaları gerekir. Özellikle anneler, kızlarının edinmesi gereken becerileri kazandırmalıdırlar. Yoksa, kızın ilerde beceriksizliği yüzünden karşılaşacağı sıkıntılarının acısını, anne çekmek zorunda kalacaktır.

Ebeveynler, kız çocuklarını bir şeylere erken hazırlamalıdır. Kız çocuğunu iyi yetiştirmeyen anne, kızının ileride yaşayacağı problemler yüzünden sıkıntı çektiği zaman hayıflanıp durur. Fakat artık bu gecikmiş bir pişmanlıktır. Anne ve babalar önceden sorumluluk almasın gerektiği hakkında onu bilinçlendirmelidir ve uyarmalıdır.

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir