Kork Allahtan korkmayandan İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kork Allah’tan korkmayandan, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Kork Allah’tan korkmayandan.
İnsanları taşkınlıklardan alıkoyan ve davranışlarına bir sınır çizen en büyük yaptırım Allah korkusudur. Bu korku olmayınca, insan canavarlaşır. Allah’tan korkmayan kimse insana her türlü kötülüğü yapabilir. Böylesinden korkmak gerekir.

Kısaca anlamı : Allah’tan korkmayan kimse, insana her türlü kötülüğü yapabilir. Böylesinden korkulur.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “Arkadaşına bu kötü yaparken Allah’tan korkmadın mı?

Açıklama ve kompozisyon : Allah rızası ve Allah korkusu soyut bir kavram olduğu için, bizim için ölçü olarak Hz. Peygamberin hayatı bir temel referanstır. Allah Resûlü (s.a.s.), hayatın her alanında olduğu gibi bizler için, “ibadet ve kulluk hayatı”nda da en güzel örnektir. O’nun Allah’a kul oluşunu en kâmil mânâda anlayabilmek için hayatının bazı kesitlerine bakmamız gerekir. Zira kulluk, her yönüyle hayatı kuşatan, kapsamlı bir mânâ dokusunu barındırmaktadır.

Yani Allah’tan korkan salih Müslümanları üzmekten korkacağız, Allah’tan korkmayan fâsık ve zalimlerden ise, bize zararları dokunur diye korkacağız. Allah’tan korkanların bize zararları dokunmayacağı için onlardan korkmayız. Allah’tan korkmayanların ise sevgilerini kaybedeceğiz diye bir korkumuz olmaz.

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir