Korkunun Ecele Faydası Yoktur İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korkunun ecele faydası yoktur, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Korkunun ecele faydası yoktur.
Olağan ve beklenmedik durumlarda bir korku hissetmek normal bir davranıştır. Fakat insan korkunun esiri olmamalıdır. Gereksiz korkular insanı çekingen ve dirençsiz yapar. İnsan sadece korkmakla kendisine gelecek bir zararı önleyemez. Olacak olur. Bunun için boş yere korkup üzüntü çekmemelidir.

Kısaca anlamı : Kişi korkmakla kendisine gelecek bir zararı önleyemez. Olacak olur. Bunun için boş yere korkup üzüntü çekmemelidir.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “Sonuçta gideceksin o yüzden korkunun ecele faydası yok.

Açıklama ve kompozisyon : Korku, gelebileceği düşünülen kötü bir durum için önceden duyulan huzursuzluktur. Bu nedenle Hayat’ta her insanın takdir edilen bir ömrü vardır ve bu ömür mutlaka bir gün sona erecektir. Çünkü gelecek olan gelecek, olacak olan olacaktır. Üzüntü, korku ise bunu önleyemeyecektir. Bundan dolayı korkmaya gerek yoktur , çünkü yaratılışın gereği budur . Demek ki bu sondan ağlasak da sızlasak da kurtuluş yok . Yapılması gereken kendimizi o güne hazırlamaktır .

Korku içinde yaşamak, hiçbir şey kazandırmaz. Kişi olabilecek kötü durumlar için, gerekli bütün önlemleri almalı, hiçbir ayrıntıyı ihmal etmemelidir. İnsan kötü olaylara karşı gerekli önlemleri aldıktan sonra, korkmasına bir neden kalmaz. Elde olmayan nedenlerle karşılaşacağımız kötü bir durumu da olduğu gibi kabullenmeliyiz. Çünkü korku dahil, hiçbir güç eceli durduramaz.

Olacak şey için üzülmeye ve korkmaya gerek yoktur , boşuna telaş etmeyin bundan dolayı .

Yaşanılacağı kaçınılmaz olan olaylar için kendinizi strese sokmanıza gerek yok , bunun yerine sakin olup üzerinize düşen görevi yapın ve beklemekten ve çalışmaktan başka bir şey yapmayın , yoksa siz üzülür ve başaracağınız şeyi de başaramayabilirsiniz .

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir