Börek İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Börek ilgili atasözleri ve anlamları. İçinde ve anlamında börek kelimesi geçen atasözleri hangileridir? Börek hakkında atasözler nelerdir?

Atasözlerinin kim tarafından ne zaman söylendiği bilinmez. Atalardan günümüze kadar ulaşan, belirli bir yargı içeren, söyleyeni belli olmayan (anonim) düz konuşma içinde kullanılan sözlerdir. Atasözleri, geçmiş kuşaklardan süzüle süzüle günümüze kadar gelmiş özellikleri sözün içerdiği anlama göre değişir. Atasözü pek çok dalda eğitici yol gösteren, öğüt veren kalıplaşmış sözlerdir.

Her gün baklava börek yense bıkılır
İnsanların yaptıkları şey en güzeli de olsa, her gün aynı işi yapmak, sürekli aynı şeylerle uğraşmak insana sıkıcı gelir ve belli bir süreden sonra bıkar. Bu yüzden kişinin bunların yanı sıra farklı şeylerle uğraşmasında kendi iyiliği açısından yararı vardır.

İki serçeden börek olur.
İnsanın tüm ihtiyaçlarını tek başına sağlaması olanaksızdır. Başkalarının yardımına muhtaçtır.

Çağrılmayan yere çörekçi ile börekçi gider
İnsanların davet edildikleri yerlere gitmesi çok normal bir durumdur. Kişi çağrılmadığı, davet edilmediği bir yere gitmemelidir. Eğer çat kapı birine misafirliğe giderse bu yüzsüzlük olur ve ansızın kapı kapı dolaşan börek satıcıları durumuna düşer, bundan bir farkı kalmaz.

BÖREK İLE İLGİLİ DEYİMLER

Baklava börek olsa yemem
Fazlasıyla tok olunduğunda söylenen bir söz.
“Para versen de, baklava börek olsa da yemem artık.”

Ballı börek olmak
Çok iyi anlaşmak.
“Bakıyorum da ballı börek olmuşsunuz, Allah nazardan saklasın.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir