F Harfi ile Başlayan Meslek Grupları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

F harfi ile başlayan mesleklerin isimleri veya adları nelerdir. A’dan z harfine kadar meslek grupların isimlerini burada bulabilirsiniz. Ayrıca öyle meslekler var ki belki daha önce hiç duymadığınız bile olabilir. Bu nedenle bu makalemizde sizler için baş harfi f olan meslek çeşitlerinin listesini derledik. Lütfen Tanımı olmayan meslek gruplarının tanımı için yorum yazarak başkaların faydalanmasına vesie olun.

Frezeci : İş sağlığı ve güvenliği önlemlerini alarak, çevre koruma mevzuatı ve kalite yönetim sistemi dokümanlarına uygun olarak çalışan, çalışma alet ve donanımının koruyucu ve talimatlı bakımlarını sağlayan, tezgâhı hazırlayan, çeşitli ekipmanlarla iş parçasını ve kesici takımı bağlayan, istenilen tolerans, ölçü kalite ve profilde üretim yapan, üretimi yapılan iş parçalarının kontrolünü, temizliğini, etiketlenmesini, stoklanmasını, sevkinin yapılmasını sağlayan ve bireysel mesleki gelişim faaliyetlerini yürüten nitelikli kişidir.


Fotoğrafçılık Teknikeri : Fotoğraf makinesiyle görüntüye estetik yorum katarak kaydeden ve görüntüye çeşitli teknikler uygulayarak basımını yapan kişidir.


Fotoğrafçı : Fotoğrafçı, yaratıcı bakış açısıyla teknik bilgiyi birleştirerek canlı ve cansız objelerin fotoğrafını çeker. Uzmanlık alanına göre; moda fotoğrafçısı, portre fotoğrafçısı, doğum fotoğrafçısı, ürün fotoğrafçısı gibi sıfatlar alır.


Forklift Operatörü : kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, forklift kullanarak, çeşitli yükleri emniyetli bir şekilde yükleme, boşaltma ve forkliftin bakım ve kontrolünü yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.


Fora, Freze ve Gazumacı : Fora makinesi ile ayakkabının alt tabanını diken, freze makinesinde ayakkabının alt kenar ve ökçelerin düzeltilmesi işlemini yapan, gazuma makinesinde ayakkabının kenar dikme işlemini yapan kişiye fora, freze ve gazumacı denir.


Fon Yöneticisi : Finans sektöründe; yatırımlarının en iyi geri dönüşünü arayan müşteriler adına, özsermaye fonlarını, para birimlerini veya mülkleri yöneten kişiye fon yöneticisi ismi verilir.


Fizyoterapist : Fizyoterapistlik mesleği, hareket bozukluğuna yol açan her türlü yaralanma, hastalık ve yaşlılıkta, ağrı ve fonksiyon bozukluklarında uzman bir hekimin tanısı sonrası fizyoterapiye özgü değerlendirme yöntemlerini kullanarak yine birçoğu dünyada fizyoterapistler tarafından geliştirilmiş olan tedavi yaklaşımlarını planlayıp uygulamaya yönelik bilgi ve beceriyi kazanan, sağlık ve yaşam kalitesinin artırılmasında önemli görevleri olan bir meslektir.


Fiziki Antropolog : İnsanın beden yapısının özelliklerini, tarihsel gelişimi içinde inceleyen, kemik yapısını metrik yöntemlerle ölçen, insanın genetik yapısını esas alarak yaşayan insan gruplarının çeşitliliğinin nedenlerini araştıran kişidir.


Fizikçi : Fizikçi, fizik ile uğraşan, bu konuda eğitim görmüş, veya fizik alanında önemli gelişmelere imkân vermiş olan kişilerdir


Fizik Öğretmeni : Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan öğretim programları ve mevzuatlar çerçevesinde eğitim kurumlarında öğrencilere fizik ile ilgili eğitim veren kişidir. Üniversitelerin “fizik öğretmenliği” bölümünden mezun olan bireyler lise ve dengi okullarda ya da dershanelerde görev alırlar.


Fizik Mühendisi : Fizik mühendisliğinin konusu, doğadaki maddelerin yapısını ve aralarındaki etkileşimi inceleyen fizik bilimi bulgularının uygulama alanına dönüştürülmesi ile ilgilidir.


Finans Uzmanı : Finans uzmanı; bir şirketin finansman ve mali işleri ile ilgili tüm konularında sorumluluk sahibi olan personeldir. Finans uzmanlığı departmanı, kurumların maddi açıdan en çok önem verdiği departmanlardan biridir.


Film Yapım Teknikeri : Film yapımında kameraman, montajcı, ışıkçı, ses, görüntü yönetmeni ve film yapımcısına asistanlık edebilme yeterliliğine sahip kişidir.


Fidan Yetiştirme Teknikeri : Süs bitkileri ve meyve ağaçlarını aşı, tohum, çelik, kök sürgünü, yumru gibi yöntemlerle fidan olarak (küçük yaştaki bitki ve ağaç) yetiştiren kişidir.


Fırıncı : Fırıncı, geleneksel usullerle ya da modern tekniklerle çalışan, hazırlanan ekmeklerin pişirilmesi ve piyasaya sunulması ile uğraşan mesleği icra edenlere verilen ad.


Fermantasyon Teknikeri : Fermantasyon teknikeri, çeşitli tarımsal ürünlerden mayalandırma yoluyla, sirke, alkollü içki, turşu, boza gibi gıda maddelerinin elde edilmesi için çalışan kişidir.


Fen Bilgisi Öğretmeni : Fen bilgisi öğretmenliği bölümü, Türkiye’deki eğitim fakültelerinin, ilköğretim ikinci kademe için öğretmen yetiştiren bölümüdür. Yükseköğretim Kurulu’nun eğitim fakültelerini yeniden yapılandırma sürecinde ilk kez 1998 yılında açılmıştır. Fen bilgisi öğretmenliği bölümünde dersler üç bölüme ayrılmıştır:


Felsefeci : Felsefe sözcüğü köken olarak Yunanca φιλοσοφία seviyorum, peşinden koşuyorum, arıyorum anlamına gelen “philia” ve bilgi, bilgelik anlamına gelen “sophia” sözcüklerinden türeyen terimin işaret ettiği entelektüel faaliyet ve disiplin. “philia”=sevgi “sophia”=bilgi veya bilmek kelimelerinden türemiştir.


Felsefe Grubu Öğretmeni : Felsefe grubu öğretmeni, öğrencilere, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık disiplinleri ile ilgili eğitim veren kişilere verilen mesleki unvandır.


Farmakolog : Farmakoloji ya da eczabilim günümüzdeki anlamıyla canlı organizmadaki ilaç etkilerini ve canlı organizmaya alınan ilaçların yapısını inceleyen bir bilim dalıdır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir