H Harfiyle Başlayan Çiçeklerin İsimleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

H harfiyle başlayan çiçeklerin adları desek kaçımız kaçta çiçek çeşidini söyliyebilir ki, Baş harfi h olan çiçek türlerini sizler için derledik. H harfi ile başlayan çiçeklerin isimlerini yazmadan önce kısa bir bilgi sunalım ki bu da faydalı olacaktır.

Dünyada yüzbinlerce çiçek çeşitleri bulunmaktadır. Çiçek bir bitkinin üreme organlarını taşıyan kısmıdır. Hemen hemen herkes çiçekleri sever. Hatta birçoğu hoş kokulu ve güzel renklidir. Çiçeklerin, bitkilerin insan mutluluğu üzerindeki etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış bulunuyor. Bu nedenle de süs olarak, bahçelerde, parklarda, evlerde yetiştirilir. Çiçeklerin çoğu dıştan içe doğru sırasıyla çanak yaprak, taç yaprak, erkek organlar (stamen) ve dişi organlar (pistil) denen dört temel bölümden oluşur.

Bitkilerin büyük bir kısmının döllenmesini böcekler sağlar. Dişi organın tepeciğine konan çiçek tozlari bir boru meydana getirerek yumurtacığın deliğine kadar uzanır, orada yumurta hücresiyle birleşerek döllenmiş yumurtayı meydana getirir .Hüsnüyusuf : Hüsnüyusuf çiçeği veya Hoş William, iki yıllık bir çiçektir.

Hosta : Hosta-Funkie cok yillik bir yaprak bitkisidir. Kalp yaprakli Lilie olarakta adlandirilmaktadir. Dona dayanikli dis mekan bitkisidir. Anavatani Japonya ve Asyanin bazi ülkeleri Cin , Kore ve Rusyadir. Kisin kurur baharda tekrar acar boyu türlerine göre 30-60 cm arasindadir. Yapraklar yuvarlak ve oval olmak üzere 2 cesittir. Cicekler beyazdan pembe ve violeye kadar cesitlidir.Yaprak renkleri yesil ,gri yesil, sari ,mavi yesil gibi özelliktedir.

Hercai Menekşe : Hercai menekşe, menekşegiller familyasına bağlı bir menekşe türü. Diğer menekşe türleri ile birleştirilerek birçok melez kültivarın türetilmesinde yaygın bir şekilde kullanılır.

Heliconia : Yunanca kelime Ἑλικώνιος kelimesinden türetilen Heliconia, Heliconiaceae familyasındaki çiçekli bitkilerin bir cinsidir. Bilinen ca 194 türünün çoğu tropik Amerikalara özgüdür, ancak birkaçı batı Pasifik ve Maluku’nun bazı adalarına özgüdür. Bu bölgelerin tropikal ormanlarında birçok Heliconia türü bulunur.

Havlu Püskülü : Deutzia, Hydrangeaceae familyasında, doğu ve orta asya özgü, Orta Amerika ve ayrıca Avrupa’daki yaklaşık 60 çeşit çiçekli bitki cinsidir. Bugüne kadarki en yüksek tür çeşitliliği, 50 türün meydana geldiği Çin’de. Türler boyları 1-4 m arasında değişen çalılardır.

Hatmi Çiçeği : Althaea officinalis veya bataklık-ebegümeci, bitkilerde ve süs bitkisi olarak kullanılan Avrupa, Batı Asya ve Kuzey Afrika’ya özgü çok yıllık bir türdür. Eski Mısır zamanlarından beri kökünden yapılan bir şekerleme, günümüz lokum muamelesiyle gelişti.

Hanımeli : Hanımeli, Caprifoliaceae familyasına ait, çalı ve/veya sarmaşık grubundan bir bitkidir. Yaklaşık 180 türü vardır, bunun 100 kadarı Çin’dedir. Avrupa ve Kuzey Amerika’da 20şer türü vardır. En çok bilinen türleri Lonicera periclymenum, Lonicera japonica ve Lonicera sempervirens dir.

Haseki küpesi : Aquilegia, çayırlarında, ağaçlık alanlarda ve çiçeklerinin mahmuz yapraklarıyla bilinen Kuzey Yarımküre boyunca yüksek irtifalarda bulunan çok yıllık bitki türlerinin yaklaşık 60-70 cinsi cinsidir.

Horoz ibiği : Celosia, amarant ailesi, Amaranthaceae’de yenilebilir ve süs bitkilerinin küçük bir cinsidir. Genel ad, “yanma” anlamına gelen Antik Yunanca κήλκήος kelimesinden türetilmiştir ve aleve benzeyen çiçek başlarına atıfta bulunur.

Hezaren : Delphinium, düğün çiçeğigiller familyasından bir bitki cinsi. Ayrıca hezaren ve saray çiçeği olarak da bilinir. Anadolu’da 30 kadar delphinium türü vardır. Bir kısmı üzerinde kimyasal araştırmalar yapılmıştır. Tohumlarından önemli alkaloidler elde edilmektedir.

Hanım düğmesi : Yaygın olarak dünya amaranth, makhmali ve vadamalli olarak bilinen Gomphrena globosa, Amaranthaceae familyasından yenilebilir bir bitkidir. Yuvarlak şekilli çiçek salkımları, görsel olarak baskın bir özelliktir ve çeşitler, mor, mor, kırmızı, turuncu, beyaz, pembe ve lila tonlarını sergilemek üzere yayılmıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir