Deniz Papağanı Nerede Yaşar ve Bulunur

Kutup Marhsini Nerede Görebiliriz
Bayağı deniz papağanı, dalıcımartıgiller familyasından bir kuş türüdür. Gözlerinin çevresinde bulunan siyah desen, ona palyaçovari bir görünüm kazandırır. Gövde boyu yaklaşık 30 cm olup, 60 cm kanat aralığı ile yaklaşık bir güvercin büyüklüğündedir.

Deniz papağanı olarak da bilinen kutup martısı, Atlantik ve Pasifik Okyanuslarının Kuzey Kutbu’na yakın sularında yaşayan tuhaf görünümlü bir kuştur. Kalın bir gövdesi, geniş bir kafası ve yüksek, kabarık bir gagası vardır. Üreme mevsiminde erkek kutup martısının gagasının üstünde parlak renkli çıkıntılar oluşur. Kutup martıları genelde balıkla beslenir. Çok iyi birer yüzücü ve dalışçı olan kutup martıları haziran ve temmuz aylarındaki üreme mevsiminde karaya çıkar. Kutup martıları kayalık sahillerde ve adalarda büyük sömürgeler hâlinde yuva yapar. Dişi kutup martısı kayalıklardaki bir oyuğa veya çatlağa bir tane yumurta bırakır.

Yavru kutup martısı, yumurtadan çıktıktan sonra yedi ile sekiz hafta oyukta kalır. Yavru kuş daha sonra ortaya çıkar ve kendi başına beslenmeyi öğrenir. Kutup martıları gagalarında pek çok balık taşıyabilmeleriyle tanınır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin