Rüyada Kalp Görmek Neye Yorumlanır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : K A L B : Rüyada kalb görmek, kahramanlığa, emir vermeye, oyun oynamaya, cesarete, akıllı, zeki, cömert ve hoşgörülü olmaya işarettir.

Bir kimse rüyada kalbinde korku bulunduğunu görse, o kimse doğru yolu bulur.

Kalb, vücudun meliki, din, dünya, gizli ve açık yönleriyle vücudu koruyan, vücut için gereken önlemleri alan, vücudunun sır yeridir. Bundan dolayı rüyada kalpte iyilik ve kötülükten görülen şeyin tabiri vücuda aittir.

Bir kimse rüyada kalbinin karnında çıktığını görse, o kimsenin dini güzel olur.

Rüyada kalbinin parçalandığını gören kimse, hasta ise hastalığından ve sıkıntılarından kurtulur.

Kalb, rüya sahibinin hanımına yorumlanır. Çünkü kadın, sahip olduğu her şeyinin idarecisidir.

Kalb insanın dini ve zekâsıdır. Bundan dolayı bir kimse kalbinde göz bulunduğunu görse, o kimsenin, akıl, zekâ ve anlayışına, dindarlığına ve güzel şekilde konuştuğuna yorumlanır.

Kalbinin karardığını veya perdelendiğini gören kimsenin, sapıklardan olduğuna, kalbinin mühürlendiğine, hakikati anlayamadığına ve gözleriyle hak yolunu görmediğine işarettir.

Rüyada kalbinin parçalandığını gören kimse, korku, zühd ve takva sahibi ise, o kimsenin Cenab-ı Hakka olan bağlılık ve rabıtasına hiç bir şeyin mani olmayacağına yorumlanır. Bazan, o kimsenin sevdiği bir kimsenin haline üzülmesinden dolayı gönlünün parçalanmasına işarettir.

Tanıdığı veya tanımadığı bir kimsenin kötü bir duruma girip, perişan bir hale geldiğini görerek, kalbinin üzüldüğünü görmek, rüya sahibinin Allah’ın emir ve nehiylerine candan bağlı olduğuna, kimsenin kötü bir duruma düşmesine gönül rızası ile baş eğmeyeceğine yorumlanır. Rüyada kalbinde bir hastalığın bulunduğunu görmek, o kimsenin kötü bir duruma düşmeye gönül rızası ile baş eğmeyeceğine yorumlanır. Rüyada kalbinde bir hastalığın bulunduğunu görmek, o kimsenin kötü bir insan olduğuna işarettir. Rüyada, Allah’ın (cc) emirlerini ve Peygamber (SAV) Efendimizin hadisi şeriflerine karşı kalbinin katı olduğunu ve bütün bunları şüphe ile karşıladığını görmek bu kimsenin büyük bir günah denizinde bulunduğuna, Allâh’ı anmaktan ve Peygamber Efendimizin hadislerini dinlemekten canının sıkıldığına delâlet eder.

Kalb görmek, zihin, zeka, akıl , duyuş, din ve hüküm ile yorumlanır. Güzel ve çirkin, iyi ve kötü her rüya bunlardan birisi ile kıyaslanır.

Kalbinin yaralı ve çıbanlı, kan ve irin içinde görmek, bir şeyden çok etkilenip üzüleceğine, yahut kalbinde bir takım kötü fikirler doğacağına, kalbini pişirip yumuşak görmek, merhamet sahibi olduğuna, kalbini beyaz ve parlak görmek, iyi kalplilik ve iyi niyete delâlet eder.


Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri: Rüyada kalp görmek; Zihin, zeka, idrak, din, amir ve hakimle tabir olunur.
Salimi demiştir ki; Bu rüya dinde salah, doğru mantık ve güzel kelam ile yorumlanır. Kalbin çalınıp, götürülmesi; şunlarla tabir olunur; Büyük korku, cinnet, dinde fesat ve musibet. Rüyasında kalbini siyah gören, dalalete düşer. Çok günah işler. Kalbin üzerinde bir kılıf, örtü vb. görmek te böyledir. Kalp hidayeti görmez.

Göğsünün yarılıp kalbinin çıkarıldığını gören, akıl ve idraktan mahrum olur veya dini bozulur. Rüya sahibinin amir yahut hakimi varsa ondan ayrılır. Kalbinin yarılıp yıkandığını gören, dinde doğru yolu bulur. Kalbinin içine güzel kokulu veya tatlı bir madde konulduğunu görmek; imanın nuruyla nurlanmaya ve işlek zekaya işarettir. Kalbin içine fena bir şey dolması bu yorumun tersidir.
Kalbi kan ve irin içinde yaralı görmek; bir sebepten dolayı elem duymak ve mahzun olmaktır. Belki de rüya sahibinin içinde fesat fikirler meydana gelir. Kalbini pişirip yiyen, Allah’ın kullarına müşfik davranır. Hep iyilik eder. Kalbi çiğ yemek, bu yorumun tersidir. Kalbin taş gibi olması merhametsizliğe delalettir. Yumuşak kalp, şefkat ve cömertlik ifadesidir. Beyaz parlak kalp; temizlik ve iyi niyetin temsilcisidir.

“(Ey Resulüm), senin saadetin için, göğsünü (hikmetle doldurup) genişletmedik mi?”
EL İNŞİRAH SÛRESİ 1.
Ayet

“De ki, Allah dilediği kimseyi şaşırtır ve kendisine kalbi ile yöneleni hidayete erdirir.”
ER RA’D SÜRESİ 27. Ayet

“Bunlar Allah’ın zikri ile kalpleri huzura kavuşarak iman edenlerdir. Evet bilin ki ancak Allah’ı anmakla kalpler yatışır ve huzur bulur.”
ER RA’D SÜRESİ 28. Ayet

“Allah bir adamın göğsünde iki kalp yaratmamıştır.”
EL AHZAP SÜRESİ 4. Ayet


Secdem Rüya Tabirleri : İnsanın inanç, düşünce ve davranışlarının asıl kaynağı olan kalp, kişinin inanç ve düşünce dünyasını gösterir Kalp zekaya, inanca, sevgi ve nefrete, Kalpde korku olması hakka uymaya, Kalbin parçalanması takva ehli için ilahi aşka, sair insanlar için bir şeye aşırı üzülmeye, bir kimseyi aşırı sevmekten dolayı çekilen ıstıraba, Kalbin kararması kalp katılığı ve inanç zayıflığına, kalp aydınlığı ve ziyası iç huzura, temiz inanca ve mutluluğa, Kalp ağrısı tedbirde kusur etmeye, Kalp hastalığı iki yüzlülüğe; Kalp çarması bir şeyi terk etmeye -evlenmeyi, düşmanlığı yolculuğu, haylazlığı… gibi-, Kalp damarını görmek ruh ve bedenin, kalbin ve gönlün hissettiği sevinç ve üzüntülere delalet eder.


Diyanet Rüya Tabirleri : Rüyada kalp görülmesi değişik şekillerde tabir edilir. Bir kimsemin rüyasında kalbinin karnında bulunduğunu görmesi; o kimsenin dini yönünün sağlam olduğuna, kişinin rüyasında kalbinin hızlı bir şekilde attığını görmesi; o kimsenin dünya ve âhiret işlerinin yolunda gittiğine delalet eder. Sıkıntı ve keder içinde bulunan bir kimsenin rüyasında kalbinin parçalandığını görmesi; o kimsenin keder ve sıkıntılarından kurtul cağına, eğer hasta ise şifa bulacağına yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında kalbinin çıkarıldığını görmesi; başına gelecek olan bir korkudan dolayı o kimsenin delireceğine ve dini inancının bozulacağına, kişinin rüyasında kalbinin köreldiğini ve karardığını görmesi; o kimsenin gerçekleri göremediğine, anlayamadığına ve doğru yolu seçemediğine işaret eder. Dindar bir kimsenin rüyasında kalbinin olmadığını görmesi; o kimsenin Allah’a bağlılığının devam ettiğine ve Allah’tan korkusunun sürdüğüne delalet eder. Bir kimsenin rüyasında herhangi bir kişinin başına gelen kötü durumlardan dolayı kalbinin üzüldüğünü görmesi; o kimsenin Allah’ın emir ve yasaklarına candan bağlı olduğuna ve herhangi bir kimsenin kötü duruma düşmesine gönlünün razı olmayacağına, kişinin rüyasında kalbinde bir hastalığın var olduğunu görmesi; o kimsenin kötü bir kişi olduğuna yorumlanır.

Rüyanızda Allah’ın emirlerine ve peygamberin sünnetlerine karşı kalbinizin katı olduğunu ve bunları şüphe ile karşıladığınızı görmeniz; sizin büyük bir günah denizine daldığınıza, Allah’ı anmaktan ve Peygamberimizin hadislerini dinlemekten artık sıkılmaya başladığınıza işaret eder. İmam-ı Nablusî’nin yorumuna göre: Rüyada kalb görülmesi zihin, zekâ, akıl, duyu, zihin ve hüküm ile tabir olunur. Güzel ve çirkin, iyi ve kötü her türlü rüya bunlardan birisi ile yorumlanır.


Sâlimî’nin yorumuna göre: Rüyanızda kalbinizin çalındığını görmeniz; dört şekilde yorumlanır. Bunlar da: Sizin şiddetli bir korkuya maruz kalacağınıza, delireceğinize, dininizin fesada gideceğine ve bir musibete maruz kalacağınıza işaret eder. Bir kimsenin rüyasında kalbinin siyahlaştığını görmesi; o kimsenin haktan uzaklaştığına, çok günah işlediğine, kişinin rüyasında göğsünün yarılıp kalbinin çıkarıldığını görmesi; o kimsenin zekâ ve anlayışına ve akıldan yoksunluğuna, dini yönden fesada gideceğine, kişinin rüyasında kalbinin yarılıp yıkandığını görmesi; o kimsenin dini yönüm kuvvetli olduğuna, fitne ve fesattan kurtulduğuna işaretle tabir olunmaktadır. Rüyanızda kalbinizin içine güzel kokulu bir maddenin konulduğunu görmeniz; sizin ahlâksız bir kimse olduğunuza, günaha gireceğini-e ve dini yönden fesada gideceğinize yorumlanır.

Rüyanızda kalbinizi yaralı, irinli ve çıbanlı bir şekilde görmeniz; bir evden oldukça etkilenip üzüleceğinize veya kalbinizde birtakım kötü fikirlerin türeyeceğine işaret eder. Rüyanızda kalbinizi pişirip yediğinizi görmeniz; sizin herkese iyilik edeceğinize, rüyanızda kalbinizi yumuşak görmeniz; sizin merhamet sahibi birisi olduğunuza, rüyanızda kalbinizi beyaz ve parlak görmeniz sizin iyi kalpli ve iyi niyetli birisi olduğunuza yorumlanır.


“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”

RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz. rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur. Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.
Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir