Yüze ve Dudağa Yağ Enjeksiyonu Öncesi ve Sonrası Neler Yapılır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşlanma ve yer çekiminin etkisiyle yüzdeki cilt altı yağ dokusu azalır ve aşağı doğru yer değiştirir. Bu yağın vücudun başka bir yerinden alınarak yüze enjekte edilmesi cilt altı dokunun desteklenmesini ve güçlendirilmesini sağlar. Tek başına veya başka ameliyatlarla birlikte yapılabilir. Verilen yağ dokusunun %30-40 kadarı ömür boyu kalır.

Yağ enjeksiyonu nasıl yapılır?

Yağ enjeksiyonu genellikle lokal anestezi altında yapılır. Bazen genel anestezi altında yapılan bir cerrahi girişiminin bir safhası da olabilir. Örneğin yüz germe işlemi esnasında yanakların da yağ enjeksiyonu ile dolgunlaştırılması gibi… Alınan yağlar özel bazı işlemlerden geçirilerek (yıkama, santrifuj) transfer yapılacak bölgeye uygun bir enjektöre aktarılarak enjekte edilir. Bu işlemler sırasında herhangi bir kesi yapılmadığından iz bırakmaz.

Yağ Enjeksiyonu Sonrası Yapılması Gerekenler

İşlem tamamlandıktan hemen sonra oluşan ödemi azaltmak için bölgeye soğuk uygulama yapmak ve başı yüksekte uyumak tavsiye edilir.

İşlemden 3-4 gün sonra bölge yıkanabilir ve nemlendirici kremler sürülebilir. Şişliği arttıracağı için aşırı sıcak veya buharın bölgeye uygulanmaması gerekmektedir.

Yapılan yere göre işlemden 4-7 gün sonra kişi normal hayatına dönebilir, günlük rutinini etkileyen boyutlarda hastayı etkilemez. Morluklar ve ödem dolayısıyla işlemden sonraki 3-4 günün dinlenilerek geçirilmesi daha iyi olacaktır. Ödem geçtikten sonra yapılan yağ enjeksiyonu işlemi gözle görülür hale gelmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir