Kur’anı Kerim’de Sulamak ile ilgili Ayetler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konularına göre alfabetik Kur’an sistematik fihristi kelime sözleri. Sulamak kuranda nasıl geçiyor? Kurani Kerimde geçen Sulamak hakkında neler söylüyor? Kuranda Sulamak ile alakalı arapça sure ve ayetlerin okunuşları hangileridir? Sulamayı anlatan ayetler nelerdir? Sulamak ile ilgili Kur’anı Kerim de sure ve ayetlerin anlamları meali nedir?

Bakara Suresi, 71. ayet okunuşu : Kale innehu yekulu inneha bakaratun la zelulun tusirul arda ve la teskıl hars, musellemetun la şiyete fiha kalul’ane ci’te bil hakk, fe zebehuha ve ma kadu yef’alun.

Bakara Suresi, 71. ayet: (Bunun üzerine Musa, “Rabbim) diyor ki: O, yeri sürmek ve ekini sulamak için boyunduruğa alınmayan, salma ve alacası olmayan bir inektir” dedi. (O zaman): “Şimdi gerçeği getirdin” dediler. Böylece ineği kestiler; ama neredeyse (bunu) yapmayacaklardı.


Furkan Suresi, 49. ayet okunuşu : Li nuhyiye bihî beldeten meyten ve nuskıyehu mimmâ halaknâ en’âmen ve enâsiyye kesîrâ(kesîren).

Furkan Suresi, 49. ayet: Onunla ölü bir beldeyi (toprağı) canlandırmak ve yarattığımız hayvanlardan ve insanlardan birçoğunu onunla sulamak için.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir