Tebbet Suresi Okumanın Fazileti ve Faydaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tebbet süresi fazileti ve sırları olmakla beraber bir çok önemli açıklamalarda bulunmaktadır.
Birçok surenin ve ayetlerin faziletleri, hadisi şerifler ile ifade edilmiştir. Ayrıca Kur’ân-ı kerîm okurken, bunun Allahü Teâlâ’nın kelâmı olduğunu düşünmelidir. Kur’ân-ı Kerîm’i okuyup, muteber ilmihâl kitâblarında bildirildiği gibi amel ettiği, i-bâdet yaptığı takdirde büyük sevâblara kavuşur. Sûrede Hz. Peygamber’in amcası olup ona karşı düşmanca davranışlar sergileyen Ebû Leheb ve karısı eleştirilmekte, onlar gibi servet ve gücüne güvenenlerin acı sonu bildirilmektedir.

Kim Tebbet sûresini okursa, umarım ki, Allahü teâlâ onunla Ebû Leheb’i bir yerde birleştirmez. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri)

Siyâsete karışmış olan din adamlarından Hüsâmeddîn Peçeli, tefsirinde bilhassa Tebbet sûresinin ittihâdcıları methettiğini yazmaktadır. (M. Sıddîk Gümüş)

Resûlullah efendimizin mübârek kerîmeleri Rukayye çok güzel idi. Ebû Leheb’in oğlu Utbe’ye nikâh edildi. Tebbet sûresi gelince, Utbe düğünden önce boşadı. Vahy gelerek hazret-i Osman’a nikâh edildi. (Nişâncızâde)

TEBBET SURESİ NEDEN İNDİRİLMİŞTİR?
Bir gün Ebû Leheb,Hz. Peygamber’e hitaben, “Sana inanırsam bana ne verilecek?” diye sormuş, Nebî (as) da: “Müslümanlara verilen ne ise o” cevabını vermişti. Bunun üzerine o, “Benim onlara göre bir üstünlüğüm yok mu?” deyince, bu defa Hz. Peygamber, “Ne ile üstün tutulacaksın ki!” demişti. Bu cevabı alan Ebû Leheb, “Böyle bir dine yazıklar olsun, beni diğer insanlarla bir tutan böyle bir din olmaz olsun!” demiş ve Yüce Allah bu sûreyi indirmiştir.

TEBBET SÜRESİ FAZİLETİ VE YARARLARI

Her çeşit hastalıklara okunan sûrelerden biri de “Tebbet Sûresi”dir. Okunan bir hastaya 7 kere bu sûre ilave edilir. Okunur.

Nazar değen kimseye okunurken Tebbet Sûresi dahi 3 kere okunan sûrelere ilave edilir.

“Tebbet Sûresi, haksız yere düşmanlık yapan zalime karşı (düşmana karşı) (1000) bin defa okunursa, düşman helak olur.

Yani, düşmanına galip gelirsin. Davanı kazanırsın. Sen haklı olduğun için davanda sen haklı çıkarsın demek olur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir