Her Kaşığın Kısmeti Bir Olmaz ile İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her kaşığın kısmeti bir olmaz; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Her kaşığın kısmeti bir olmaz.
Her insanın talihi, kaderi bir değildir. Bu bakımdan kazançlarının farklı olması da doğaldır. Bir işte kişiler aynı çabayı gösterseler, aynı emeği verseler de biri diğerinden daha az kazanır. Çünkü kısmeti o kadardır.

Kısaca anlamı : Herkesin talihi, kazancı bir değildir. Aynı çabayı göstermelerine karşın kimisi daha çok, kimisi daha az kazanır.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : Arkadaşımla aynı şeyi yapmamıza rağmen her kaşığın kısmeti bir olmaz olduğunu anladım.

Açıklama ve kompozisyon : Nasip ve kısmet olgusu, reddedemeyeceğimiz bir gerçek. Bir işin olması, başarılması için nasip ve kısmetlerin açık olmasının gerekliliğine inanilır. Bu dünyada güzel şeylere sahip olmanın tek yolu çalışmak, emek vermek, akıllı olmak vb. durumlar değildir. İstenen başarıyı elde etmek için bazen şans yani kısmet de gereklidir.

Hatta halk arasından İnsanlar güzel bir şeye ulaştığında ,onu elde ettiğinde Allah nasip ettiği için oldu , kısmetimiz de varmış derler. Ulaşamadıklarında , elde edemediklerindede kısmet değilmiş, derler. Zor bir işi başarmak için iki farklı kişi aynı yöntemleri kullanıp, aynı miktarda çalışıp çabalasalar bile ikisinden birinin o işi başarması, diğerinin ise başaramaması mümkün olabilir. İşte buradaki etkili unsuz kısmettir. İnsanın kısmetinde bir şeylere sahip olmak varsa, bir sebep bulunur ve o kişi istediğine sahip olur.

Ancak kısmetsiz, nasipsiz kişi ne ederse etsin eline hiçbir şey geçmez. Her insanın kısmeti önceden belirlenmiştir. Kimse, belirlenmiş olan kısmetinden ne bir damla az ne de bir damla fazla alabilir.

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir