Sakla Samanı Gelir Zamanı Atasözü İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakla samanı, gelir zamanı, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Sakla samanı, gelir zamanı.
Birşey çok değersiz bile olsa onu atmamalı, saklamalıdır. Günün birinde lazım olur, işe yarar.

Kısaca anlamı : ““en değersiz şeyi bile atmamalı, bir yana koymalı, günün birinde gerekebilir, işe yarar” anlamında söylenir.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : ” Dedem zamanında sakladığı tesbihi günyüzüne çıkarınca değerinin ne kadar arttığını öğrendi

Açıklama ve kompozisyon : Hayatımız boyunca elimize geçen şeyleri küçük büyük demeden nasıl etkili şekilde kullanırım diye düşünmek bize hem maddi hem de manevi kazançlar sağlayacaktır. Unutmayalım ki hiçbir şey gereksiz değildir ve günü gelir kullanım alanı doğar. İşe yaramıyor diye elimizdekilerin değerini bilmezsek gün gelir o yaramıyor dediğimiz şeye muhtaç oluruz.

Bu durum bazı eşyalar için gerçekten gereklidir. Çöp ev gibi evimizi kullanmadığımız gereksiz ıvır zıvır ile doldurmak pek de akılcı bir davranış değildir. Böyle durumlarda mümkünse ihtiyacı olan insanlara vererek eşyalarımızın değerlenmesini sağlamalıyız. Ancak eşyaların bazılarına gün gelir bizim de ihtiyacımız olabilir. Çöpe atıp savurduğumuz bir çok eşya gerek kendi asıl kullanım amacında gerekse bir kaç ufak tefek değişiklikle tekrar kullanılabilir hal alacaktır. Örneğin eski kot pantolonlarından çok güzel çantalar yapılabildiğine tanık olmuşumdur.

Sonuç olarak insan için her şey gereklidir. Şu an için gerek duymuyorsak sadece zamanı gelmemiştir. O yüzden bize çok gereksiz bir şeymiş gibi görünür. Böyle düşünerek elimize geçen, sahip olduğumuz varlıkların bir kısmını bir zaman sonra işimi görür diyerek kenara koymakta fayda var.

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir