B Harfi ile Başlayan Meslek Grupları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büro Yönetimi ve Sekreterlik Meslek Elemanı : İşletmede belirlenen amaç ve hedefleri gerçekleştirmek için yönetici tarafından planlanmış, koordine edilmiş kaynakların (insan, bilgi, parasal ve maddi v.b) uygun olarak yönetilmesinde yöneticiye yardımcı olan kişidir.


Büro Makineleri Bakım Ve Onarımcısı : Büro makineleri bakım ve onarımcısı yazı makineleri, hesap makineleri (dijital), baskı makineleri (priport, fotokopi, teksir), faks vb. diğer cihazların her türlü elektronik, elektrik veya mekanik arızaları belirleyen ve bakım- onarımını yapan kişidir.


Büro Yönetimi Öğretmeni : Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, büro yönetimi ile ilgili eğitim veren kişidir.


Buldozer Operatörü : Motorlu bir araç olan buldozer yardımıyla toprağı kaldırarak, taş veya kaya kütlelerini bir yerden başka bir yere aktaran kişidir. Bu meslek aynı zamanda “Traktör Operatörlüğü” olarak da tanınmaktadır.


Borsa Komisyoncusu : Finans Ve Borsa Hizmetleri Elemanı / Borsa Komisyoncusu Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Hisse senedi, tahvil ve benzeri taşınabilir kıymetlerin alım ve satımını müşteri adına yapan kişidir.


Borsa Ve Finans Meslek Elemanı : Bankalarda, aracı kurumlarda veya anonim şirketlerin finans bölümlerinde; borsa ve finansla ilgili tüm işlemlerde aracılık faaliyetlerini üst yönetime bağlı olarak yürüten kişidir


Boya Teknikeri : Boya üretim işletmesinde, ürünün hammadde aşamasından, ambalajlama aşamasına gelinceye kadar ki sürecinde mühendisin gözetimi altında çalışan kişidir.


Boyacı Ve Yüzey Hazırlamacı (Yapı) : Metal, ahşap, beton ve sıva kaplı yüzeylerin boya cila vb., alçı dekorasyon ve çizimi, kartonpiyercilik ve renk tasarımı işlemlerini kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir.


Bitki Koruma Teknikeri : Bitkisel üretimin her aşamasında, ürünün ortaya çıkabilecek olumsuz etkilerden (hastalıklar, böcekler, yabancı otlar vb.) korunması ve üretimde kalitenin yükseltilmesi konusunda çalışan teknik ara elemandır.


Biyokimya Teknikeri : Biyokimya Teknikeri Kimdir ? Biyokimya teknikeri sağlık ve endüstri kuruluşları ile tıbbi malzeme üreten şirketlerde laboratuvar ortamında, her türlü tekniği kullanarak maddelerin gerekli görülen çözümlemelerini (analizleri) yapan kişidir.


Biyokimyager : Biyokimya, bitki, hayvan ve mikroorganizma biçimindeki bütün canlıların yapısında yer alan kimyasal maddeleri ve canlının yaşamı boyunca sürüp giden kimyasal süreçleri inceleyen bilim dalıdır.


Biyolog : Biyolog, orijin, anatomi ve fonksiyon dahil olmak üzere bitki ve hayvan yaşamının temel prensiplerini araştırır. Ayrıca organizmaların çevreleriyle nasıl etkileştiklerini gösteren biyolojik verileri toplar ve inceler.


Biyoloji öğretmeni; dershanelerde, etüt merkezlerinde, ortaöğretim ve lise düzeyindeki kurumlarda öğrencilere biyoloji ve fen bilgisi gibi dersleri veren öğretmendir.


Biyomedikal Cihaz Teknikeri : Biyomedikal cihaz teknikeri; hastanelerde kullanılan, ultrason cihazı, hasta monitörü ve elektrikli tekerlekli sandalye gibi tıbbi cihazların, bakım ve onarımını yapmakla sorumludur. Meslek Yüksekokullarının ilgili bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atılmaktadır.


Biyomedikal Mühendisi : Biyomedikal mühendisliği, geleneksel mühendisliğin analitik deneyimlerinden yararlanarak, biyoloji ve tıpta karşılaşılan problemlerin çözümü için çalışan ve sağlık bakımı konusunda genel anlamda ilerlemeler sağlamayı hedefleyen bir mühendislik dalıdır.


Biyomühendislik, hayat bilimi olarakta bilinen biyoloji içerisinde üretilen bilginin diğer bilimlerinde yardımıy¬la mühendislik kriterlerini gözeterek uygulamalı bilim olarak tezahürüdür. Biyomühendisler günlük kullanımdaki ve sanayideki problemleri izler ve bu problemlere başta biyoloji olmak üze¬re diğer bilimlerden elde ettiği bilgileri mühendislik formasyonu ile yoğurarak çözümler üretir.


Bilgisayar Bakım Ve Onarımcısı : Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, bilgisayar montajını ve kuruluşunu yapma, bilgisayarın sorunsuz çalışmasına engel olan faktörleri tespit edip çözüm getirme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.


Bilgisayar Destekli Tasarım Teknikeri : Bilgisayar Destekli Tasarım Teknikeri Fabrika ve işletmelerin araştırma ve geliştirme birimlerinde mühendisin gözetimi altında ile bilgisayarla model tasarımı ve çizimi yapan kişidir.


Bilgisayar Donanım Teknikeri : Bilgisayarları ve bilgisayar çevre birimlerini kuran, çalıştıran, bakım ve onarımını yapan kişidir.


Bilgisayar Donanım Teknisyeni : Bilgisayar teknisyeni; çalıştıkları kurum ya da kuruluşlarda bilgisayar donanımını kuran, donanımın çalışmasını sağlayan aynı zamanda bakım ve onarımlarını yapan kişidir. Bilişim sistemleri ile alt yapının sürekliliğini sağlamak için çalışır. Bilişim güvenlik tedbirlerini almakla sorumludur.


Bilgisayar Mühendisi : Bilgisayar mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır. Bilgisayar mühendisleri, programlama dilleri, yazılım tasarımı ve yazılım – donanım tümleştirmesi eğitimi alırlar.


Bilgisayar Operatörü : Bir bilgisayar operatörü, bilgisayarların çalışmasını denetleyen, makinelerin ve bilgisayarların düzgün çalışmasını sağlayan BT’de bir rol oynamaktadır


Bilgisayar Öğretmeni : Bilgisayar Öğretmenliği, ilk ve orta eğitim kurumlarında görev yapan ve öğrencilere bilgisayar kullanmayı öğreten profesyonel eğitimcilerin meslek adıdır. Bilgisayar öğretmeni olabilmek için, üniversitelerin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü lisans programlarından mezun olmak gerekir.


Bilgisayar Programcısı : Bilgisayar programcısı, yazılım kodlarını bilgisayarın izleyebileceği mantıksal bir diziye dönüştüren programlar yazar. Bunu, C ++ ve Python dahil olmak üzere çeşitli dillerde yazılım programlarını kullanarak yapar.


Bilgisayar Teknolojisi Ve Programlama Teknikeri : Bilginin toplanması, bilgisayar ortamında işlenmesi, bilgisayar sistemlerinin kurulması ve çalıştırılması alanlarında çalışan teknik elemandır.


Bilgisayarlı Muhasebe Ve Vergi Uygulama Meslek Elemanı : Kurum ve kuruluşların muhasebe ve vergi ile ilgili işlemlerini bilgisayara kaydeden, gerektiğinde bunları izleyen ve denetleyen kişidir


Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (Cnc) Teknisyeni : Makine parçalarının imalinde kullanılan takım tezgahlarını, bilgisayarla çalıştıran kişidir.


Beton Teknikeri : Hazır beton santralleri veya beton laboratuarlarında, hazır beton üretimini, kalite kontrolünü ve test işlemlerini gerçekleştiren kişidir.


Beton Ve Betonarme Kalıpçısı : Beton dökmek için ahşap, plastik veya metalden kalıplar hazırlayan, kalıpları inşaat alanında projeye uygun yerlere yerleştirerek, betonu kalıba döken kişidir.


Betonarme Demircisi : projedeki ölçü ve şekillerde demir hazırlama, kalıp üzerine döşeme ve bağ atma işlemlerini, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.


Bilet Satış Elemanı (Gişe / Banko) : Bilet Satış Elemanı (Gişe/Banko), sinema, tiyatro, toplu taşıma gibi hizmetler için bilet ve rezervasyon işlemlerini, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.


Beden Eğitimi Öğretmeni : Beden eğitimi öğretmeni, anaokulundan lise seviyesine kadar çocuk ve gençler arasında fiziksel aktiviteyi destekleyen oyun ve spor aktiviteleri düzenler. Küçük çocuklar arasında motor beceri ve fiziksel gelişim, daha büyük çocuklar arasında ise uygun egzersiz ve yeme alışkanlıkları geliştirmeyi amaçlar.


Besicilik Teknikeri : Etleri için yetiştirilen büyük ve küçükbaş hayvanların en üstün verimi elde edecek şekilde teknik usullerle bakım ve beslenmesi konusunda çalışan kişidir.


Besin / Gıda Teknolojisi / Ev Yönetimi Ve Beslenme Öğretmeni : Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, besin, gıda teknolojisi, ev yönetimi ve beslenme ile ilgili eğitim veren kişidir.


Balık Yetiştirme Teknikeri : Balıkların uygun koşullarda yetiştirilmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili işlemleri su ürünleri mühendisinin gözetiminde yapan kişidir.


Bankacılık Meslek Elemanı : Banka ve finans kuruluşlarının para kaynakları ile ilgili servislerinde çalışan kişidir.


Barmen Barmaid : Turizm ve hizmet sektörü için son derece önemli olan barmen/barmaidler; barlarda alkollü içkileri, alkolsüz sıcak ve soğuk içecekleri ve bunlarla birlikte sunulan hafif yiyecekleri hazırlayıp servis etmekle yükümlü kişilerdir.


Basketbolcu : Basketbol ya da Sepettopu, elle idare edilen bir topla oynanan popüler bir takım oyunu ve spor dalı.


Bayan Berberi (Bayan Kuaförü) : Saçı, günün modasına ve kişinin zevkine göre; kesen, biçimlendiren, boyayan ve saç bakımını yapan kişidir.


Bağcılık Teknikeri: Kaliteli üzüm yetiştirilmesi ve üzümden şarap, sirke vb. ürünlerin üretilmesinde ziraat mühendisine yardımcı olarak çalışan kişidir.


Bahçe Ziraatı Teknikeri : Ziraat teknikeri; ziraat ve tarım işleri alanında hem teorik hem de teknik konuların planlanması, uygulanıp yürütülmesi gibi aşamaları kontrol ve takip eden kişiye verilen mesleki unvandır.


Bakım Ve Onarım Elektrikçisi : Endüstriyel Bakım-Onarım Elektrikçisi, kendi başına ve gözetim altında ve belirli bir süre içerisinde, otomatik üretim sistemleri dahil olmak üzere, elektrik tesisatı ile makine ve teçhizatın elektrikli donanımının kurulmasına ve bakım-onarımına ilişkin işlemleri yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.


Bakırcı : Bakırcılık bakırdan eşya yapma sanatıdır. Ev eşyası olarak üreticilik azalmış olup süs eşyası şeklinde yapılmaktadır. Kazan, testi, leğen, tas, tencere, tava, sahan, bakraç, mangal, ibrik, tepsi, saksılık ürünleri dövme ve sıvama tekniği ile yapılmaktadır. Sıvamacılık, sıvama makinelerinde yapılır.


Bale Dansçısı : Balerin, klasik balerin sanatını uygulayan kişidir. Hem kadınlar hem de erkekler bale yapabilir; ancak, dansçıların katı bir hiyerarşiye ve katı cinsiyet rollerine sahiptir. Profesyonel şirketlerin bir parçası olmak için yıllarca süren kapsamlı eğitim ve doğru tekniğe güveniyorlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mersin eskort -
deneme bonusu
- deneme bonusu veren siteler - Goley90 Giriş - takipcimx 1000 - buy youtube likes - postegro - deneme bonusu veren siteler - deneme bonusu veren siteler - bonusu veren siteler - sahabet güncel adres - onwin kayıt - Aviator oyna - buy twitter followers - Cinsel sohbet - twitch takipçi satın al - toscanello - buy twitch live views - Kablo çekme vinçleri - instagram gizli hesap görme - Twitch viewer bot - canlı casino siteleri - sms onay - http://www.cliniccommunicator.com/ - kaliteli likit - Vbet - Fixbet güncel giriş - Starzbet güncel giriş - eta saat - Twitch viewer bot - vozol satın al - Betosfer - myislambook.com - TON sniper bot - omegle -

anlaşmalı boşanma avukatı

-

seo

- takipçi al -

solana sniper bot

-

puff satın al