Gözlerimizi Neden Kırparız Kısaca

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gözlerimiz doğduğumuz andan beri kendi kendine belli bir sıklıkla kapanıp açılır. Bu nedenle de gözlerimizin bu kapanıp açılması hepimizin dikkatini çekmiştir. Göz kırpmak, tıpkı nefes almak gibi düşünmeden yaptığımız bir faaliyettir. Gözlerimiz her kapanıp açıldığında göz kapaklarımız gözümüzün üzerine konan mikropları temizler bu sayede gözlerimiz sağlıklı kalır. Gözlerimizin yapısı sürekli nemli bulunmayı gerektirir. Göz kapağının kapanışı esnasında bezler tarafından emilmiş olan su, göz küresinin nemli olmasını sağlar ve böylece gözün kurumasına engel olur.

Gözlerinizi kırpmadan bir yere sabit olarak bakmayı deneyin. İlk anda sorun ya-şamasanız da bir süre sonra gözlerinizin kuruduğunu ve hafifçe yanmaya başladığını hissedeceksiniz.

Tekrar gözünüzü kırptığınız anda ise bu rahatsızlık anında yok olacak. İşte bu rahatsızlık hiçbir zaman oluşmasın diye göz kırpma faaliyeti otomatik olarak gerçekleştirilir. Ayrıca göz kırpması refleksi sırasında gözün belli bir noktaya odaklanmasında yardımcı olduğu düşünülmektedir. Gözlerimiz sürekli okuma, dikkat yogunlaştırma veya havada ki nemin çogalması gibi durumlarda göz kırpmayı azaltır. Sıcaklığın artması ve ışığın çogalmasında ise göz kırpmamız fazlalaşır. Bir grup insan aynı filmi seyrettiğinde, genellikle aynı anda göz kırpma eylemi gerçekleşiyor. Bunun sebebi ise, bir olaya veya aksiyona ara verildiğinde göz kırpılması.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir