Milli piyango Son iki Rakamlı Amorti Bileti Sonuçları 2018 / 2019

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğu insanın umudu haline gelen 31 aralık’ta yılbaşı çekilişi ile 2018 yılı milli piyango’dan büyük bir para kazanma ihtimali ile alınan biletlerin son 2 rakam ne kadar veriyor? Veya amorti milli piyango sonuçların’dan çıkan rakamlar hangileridir.

Yılbaşı geldi mi birçok kimsede telaş başlar; ilk telaşlar milli piyango biletleridir. Acaba bana çıkar mı diye Milli piyango biletine umut bağlarlar. Oysa Bu makaleyi hazırlarken lütfen şunuda unutmayalım ; İslâmiyet kumarın her çeşidini haram kıldığından, piyango da bunların içindedir. Nitekim bir âyet-i kerimede şöyle buyurulmaktadır:

“Ey iman edenler, şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Bunlardan uzuk durun ki kurtuluşa eresiniz.”(Mâide Sûresi, 90.)

MİLLİ PİYANGO SONUÇLARI AMORTİ NUMARALARI 2019!
Son 2 rakamına göre 140 TL ikramiye kazanan numaralar

17 27 43 44 72 77

99

Son 1 rakamına göre 70 TL ikramiye kazanan numaralar

4 9

Bir ticaret veya zenaat ile meşgul olan kimse müşterilerini arttırmak için onlar arasında kur’a çekerek veya belli bir miktarda alım yapanları, iş verenleri tespit ve tercih ederek hediyeler verebilir, bir şeyler bağışlayabilir; bunda sakınca yoktur. Piyango ve benzerleri böyle değildir. Piyango idaresi başka bir iş yaparak ve o işten kazandığının bir kısmını ayırarak müşterilerine dağıtmıyor (hibe etmiyor, bağışlamıyor); bilet alanların paralarını topluyor, çekiliş yaparak (bir nevi kur’a çekerek) onların bir kısmına veriyor, kendisi de büyük bir pay alıyor.

İslâmiyet böylece ortaya mal ve para konarak oynanacak hiçbir şans oyununa izin vermemiştir. Bazıları burada toplanan paraların fakirlere gittiğini iddia etmektedir. Eğer fakirlere, zayıflara ve düşkünlere yardım edilecekse, bu tip kurumlar kanalıyla olmasına gerek yoktur. İslâmın hukuk, toplum ve ahlâk düzeni, kimsesizleri korumak, hayır müesseselerini yaşatmak için kumar tertibine ihtiyaç duymamaktadır.

Millî Piyango İdaresi, 5 Temmuz 1939 tarih ve 3670 sayılı kanunla kurulmuştur. 6 Haziran 1988 tarih ve 19834 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan 320 sayılı kanun hükmünde kararname ile 3670 sayılı kanunun bazı maddeleri yürürlükten kaldırılarak, İdare’nin görev ve yetkileri, yeniden tanımlanarak genişletilmiştir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir