Adli Makam Nasıl Yazılır Ayrı mı Bitişik mi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük hayatımızda gerek sohbet veya yazılar’da kullandığımız birçok kelimenin nasıl yazıldığını bazen hatırlamıyoruz veya bilmiyoruz. O yüzden bu gün sizler için güçlük çekilen kelimeler arasında bulunan “Adli makam” kelimesi veya cümle içerisin de nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu’nun sitesin’de belirtilen sözcüğünü sizler için araştırıp derledik. TDK’ya göre anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları burada bulabilirsiniz.“Adli makam” kelimesi günlük hayatımızda da birçoğumuz kullanmaktayız.

Adalet işlerinin görüldüğü ve sonuca bağlandığı yer, adli merci alamına gelen adli kelimesi i harfinin üzerine şapka işareti konulmasından dolayı hatalı yazılır.

Bu kelime genellikle “adlî makam, adlîmakam “ şeklinde yanlış yazılmaktadır. “Adli makam” sözcüğünün yazımı ile ilgili birçok kez hataya düşülmektedir. Türkçede özellikle iki sözcüğün yan yana gelerek oluşturduğu yeni sözcük ya da sözcük öbeklerinin nasıl yazıldığı çok karıştırılır. Birleşik mi yoksa ayrı mı yazacağım diye kararsız kalan kişiler ilk olarak TDK’nın resmi internet sitesine giderek sorgulama yapar. Doğru kullanımı “Adli makam” şeklinde olmalıdır.

Bu kelimenin yazımı konusunda cümle içerisinde doğru örneklerini aşağıda görebilirsiniz. Ayrıca merak ettiğiniz birçok kelimenin nasıl yazıldığını web sayfamız secdem.net sitesinden sorgulayabilirsiniz…

Doğru yazımı:

Adlî makam (Yanlış kullanım)

Adli makam ✓ (Doğru kullanım)

Cümle içinde örnek kullanım:

Kaçaklardan birisi adli makamlarca yargılandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir