Yerli Malı Haftası Öğretmen Konuşma Metni Kutlama Programı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli malı öğretmen konuşması ile bir çok öğrenci ve veliler için çok önemlidir. Bu nedenle Öğretmenlerimiz titizlikle bir sunum ve öğretici örnek bir kutlama konuşması yapması lazımdır. Bu sebeple okul’da öğretmenlerimize bir kolaylık olsun diye yerli malı haftası için bir konuşma metni derledik. Okul öğretmenlerimiz veya müdür hocalarımız aşağıda verdiğimiz hazır konuşma örnekleriyle güzel bir programla duygusal bir konuşma yapabilir. Ayrıca aşağıda ki yazıları pdf olarakta indirebilirsiniz.

Sayın okul müdürüm, değerli meslektaşlarım, sevgili öğrenciler ve saygı değer veliler;
Her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanmaktadır.
Tutum yatırım ve yerli malları haftası ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir. Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk düşmandan kurtulan ülkemizi yokluktan, yoksulluktan da kurtarmak ve ülkemize vatanımıza milletimize yetecek bir ekonomiye sahip olabilmek ekonomisiyle kendi üretimiyle kalkınması gerektiğini çok daha önce halkını bilinçlendirmişti. Bu gün burada Yerli Malı haftası okullarda sadece piknik havasında geçecek olduğu takdirde sadece kendimizi kandırmış olmaktan başka hiçbir şey yapmamış oluruz. Bu nedenle tasarruf yapmak, milli kaynakların işletilmesi, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek amacıyla tutum yatırım ve yerli malı haftasını bu şuurla kutlayacağız. Böylece Yerli mallarını kullanmakla, ülkemizde üretilenlerin daha çok satışına da yardımcı olmuş oluruz. Devlet ve millet olarak kalkınma amacımızın gerçekleşmesine ulus olarak katkıda bulunmuş oluruz.

Bu etkinliklerle aynı zamanda tutumlu olmak da amaçlanmaktadır. Kaynaklarımızı tutumlu kullanmalı tasarruf yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Tutumlu olmak, sadece kullandığımız eşyaların iyi korunması ile sağlanmaz. Günlük hayatımızda, zamanımızı da iyi değerlendirmeliyiz. Böylece artan boş zamanlarımızı daha yararlı konulara ayırabiliriz.

Ayrıca okulumuzun eşyalarını da kendi eşyamız gibi dikkatli kullanmalıyız. Yalnızca kendimize ait olanı değil, elektriği, suyu, yiyecekleri, okulda kullanılan eşyaları, bize ait olmayan eşyaları kendimizinmiş gibi özenle korumalıyız. Topluma ve arkadaşlarımıza ait olan eşyalara zarar vermemeliyiz.

Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY bir şiirinde şunları söylemektedir:
Sahipsiz memleketin batması haktır.
Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.

Bu nedenle, elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın önemi büyüktür.

Bu duygularla yerli malı haftasını tebrik eder, Devletimizi ve milletimizin en iyi şekilde olmasını birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmanızı temenni ederim, sevgi ve saygılar sunarım.
PDF OLARAK İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


…………….. İLKÖĞRETİM OKULU TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI

Sayın müdürüm, değerli öğretmenlerim ve sevgili arkadaşlar 12-18 Aralık tarihlerinde Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bugün burada tasarruf yapmak, milli kaynakların işletilmesi, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek amacıyla tutum yatırım ve yerli malı haftasını kutlayacağız.

Atatürk yeni kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin kendi ekonomisiyle kendi üretimiyle kalkınması gerektiğini belirtmiş bu amaçla ülkemizde fabrikalar kurulmasını teşvik etmiş. Kendi ürünlerimizin yabancı ürünler karşısında rekabet etmesini sağlamıştır.

Bu hafta süresince, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılır. Aşırı harcamaya savurganlık, bundan kaçınmaya da tutum diyoruz. Tutumlu olma alışkanlığı küçük yaşlarda başlar. Paranın kâr amacıyla bir mala yatırılmasına ise yatırım denir.
Yabancı mal alırken, verdiğimiz paranın bir daha geri gelmeyeceğini düşünmeliyiz. Bu nedenle, elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın önemi büyüktür.
Saygılarımla…


Her gün kullandığım eşya ve araçlar ülkemizde üretildiği gibi başka ülkelerden de gelmektedir. Başka ülkelerden getirilen mallar için o ülkeye döviz (yabancı para) ödemekteyiz. Yerli üretim eşya kullandığımız zaman ise harcadığımız paranın tümü ülkemizde kalmaktadır. Ülkemizin çıkarlarını düşünerek alış-veriş yaparken, her zaman yerli malları tercih etmeliyiz. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası bu nedenle düzenlenmiştir. Bu haftanın kutlanmasıyla ulusça tutumlu olmayı, tasarrufu, yerli malların kullanılmasını özendirmeyi öğrenmeliyiz.

Yerli mallarını kullanmakla, ülkemizde üretilenlerin daha çok satışına da yardımcı olmuş oluruz. Böylece bu malları üreten işyerleri, fabrikalar daha fazla çalışıp üretim yapmış olurlar. Daha fazla fabrika, işyeri açılması ile, bu yerlerde daha çok sayıda elemanın görev alması sağlanabilir. Böylece kalkınma amacımızın gerçekleşmesine ulus olarak katkıda bulunmuş oluruz.

Bugün birçok eşya üreten fabrikalarımızın varlığını Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’na borçluyuz. Bu haftanın kutlanması ulu önder Atatürk’ün önerisiyle olmuştur. 1930 yılında Atatürk, yaptığı bir konuşma ile konunun önemini belirtmiştir.

Tutumlu olmak, sadece kullandığımız eşyaların iyi korunması ile sağlanmaz. Günlük hayatımızda, zamanımızı da iyi değerlendirmeliyiz. Böylece artan boş zamanlarımızı daha yararlı konulara ayırabiliriz.

Zaman da para kadar kıymetlidir. Atalarımız boş yere “Vakit nakittir” dememişlerdir.

Ayrıca kullandığımız eşyalarda da tutumlu olmalıyız. Defterlerİmizr, kitaplarımızı temiz tutmalıyız. Okulumuzun eşyalarını da kendi eşyamız gibi dikkatli kullanmalıyız.


Önce Birinci Dünya Savaşı, sonra da Kurtuluş Savaşı, ülkemizin bütün kaynaklarını tüketmişti. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ekonomik yönden çok kötü bir durumdaydı. Sanayi kuruluşumuz hemen hemen hiç yoktu. Tarıma elverişli alanların ise çok azı ekilebiliyordu. Tarımla uğraşan köylüler yoksuldu. Hem kaldı ki, peş peşe girdiğimiz savaşlar tarım yapacak genç nüfusu tüketmişti. Bir çok ürünü yabancılardan almak zorunda kalmıştık.

Bu yokluk günlerinde Atatürk ve arkadaşları, kendi kendimize yetecek bir ekonomiye sahip olmak arzusundaydılar. Yabancı mallar yerine, kendi ürettiklerimizle yetinmenin gereğini halka anlatmak istiyorlardı. 12 Aralık 1929 günü zamanın başbakanı İsmet İnönü, Millet Meclisi’nde yaptığı bir konuşmada, yerli malı kullanmanın öneminden ve tutumlu olmaktan bahsetti. Okullarımız, 1946 yılından itibaren 12 Aralık’la başlayan haftayı Yerli Malı Haftası olarak kutlamaya başladılar. 1983 yılında bu haftanın adı, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası oldu.
Bu hafta süresince, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılır.

Aşırı harcamaya savurganlık, bundan kaçınmaya da tutum diyoruz. Tutumlu olma alışkanlığı küçük yaşlarda başlar. Paranın kâr amacıyla bir mala yatırılmasına ise yatırım denir.
Yabancı mal alırken, verdiğimiz paranın bir daha geri gelmeyeceğini düşünmeliyiz. Bu nedenle, elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın önemi büyüktür.
Saygılarımla…


TUTUM YATIRIM VE YERLİ MALLARI HAFTASI KONUŞMASI..
Tutum yatırım ve yerli malları haftası ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir. Bu etkinlikler sayesinde yerli üretimin önemi anlatılır. İnsanların tutumlu olması amaçlanır.

Türkiye Cumhuriyetin kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Lozan Anlaşmasında kesinlikle taviz verilmeyecek konu olarak, başka devletlere tanınan ekonomik ayrıcalıkların kaldırılmasını şart koşmuştur. Bu ekonomik ayrıcalıklar Osmanlı Devleti ekonomisini ve yerli üretimi bitirmiş, başka ülkelere bağımlı hale getirmiştir. Önderimiz Atatürk yeni kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin kendi ekonomisiyle kendi üretimiyle kalkınması gerektiğini belirtmiş bu amaçla ülkemizde fabrikalar kurulmasını teşvik etmiş. Kendi ürünlerimizin yabancı ürünler karşısında rekabet etmesini sağlamıştır.

Bu etkinliklerle aynı zamanda tutumlu olmak da amaçlanmaktadır. Kaynaklarımızı tutumlu kullanmalı tasarruf yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.

Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY bir şiirinde şunları söylemektedir:
Sahipsiz memleketin batması haktır.
Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.


İnsanın kazancını, malını, zamanını verimli bir şekilde ve gerektiği gibi kullanmasına tutumluluk adı verilir. Tutumluluk asla cimrilik değildir ve her insanın tutumlu olması gerekir. Tutumlu insan, eşyalarını güzel bir şekilde kullanır, onları gerektiği gibi korur ve muhafaza eder. Zamanını boşa geçirmez, faydalı işlerle değerlendirir.

Tutumlu insan sadece kendi eşyalarına değil, toplumda ortak kullanılan elektrik, su, doğalgaz gibi maddeleri de verimli bir şekilde kullanmalı, boş yere fazladan harcamalardan kaçınmalıdır. Okulda kullandığımız okula ait veya arkadaşlarımıza ait eşyaları da özenle ve dikkatli kullanmalıyız. Boşa kullanılan her kaynağın toplumun her kesimine zarar verdiği gibi kendimize de zarar verdiğini, bizi fakirleştirdiğini unutmamalıyız.

Ülkemiz Kurtuluş Savaşı’ndan çıktığı Cumhuriyetin ilk yıllarında çok fakir ve yoksulluk içindeydi. Ülkenin her köşesi çok büyük zararlar görmüştü. Atatürk bu duruma çok üzülüyor ve bu durumdaki halka bir şeyler vermek istiyordu. Atatürk 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini topladı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde T.B.M.M.’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı.

12 Aralık gününü içine alan hafta “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmadaki ilk adım bugün de devam etmektedir. Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. Yiyecek, içecek, giyecek,ders araçları ve harçlıkların verimli ve tutumlu bir şekilde kullanılması alışkanlığını küçük yaşta edinen çocuklar, bu alışkanlıklarını ileri yaşlarında da devam ettirirler. Küçükken boşa akan su musluğu, gereksiz yanan lambayı kapatan çocuk bu güzel alışkanlığı büyüyünce de devam ettirir. Okul çağlarında zamanı iyi değerlendirme alışkanlığı kazanan çocuk, bu huyundan vazgeçmez. O nedenle çocukları küçük yaşlarda tutumlu olmaya özendirmeliyiz.

Tasarruf yapmak, milli kaynakların işletilmesi, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir. Okullarımızda 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgiler verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır. Yerli malı değişik yiyecekler sınıfa getirilerek tanıtılır ve beraberce yenilir. Yerli mallarımız tanıtılmaya çalışılır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 10 Aralık 2020, 12:38

    Çok güzel bir konuşma olmuş❤️❤️❤️❤️❤️

    Cevapla
mersin eskort -
deneme bonusu
- deneme bonusu veren siteler - Goley90 Giriş - takipcimx 1000 - buy youtube likes - postegro - deneme bonusu veren siteler - deneme bonusu veren siteler - bonusu veren siteler - sahabet güncel adres - onwin kayıt - Aviator oyna - buy twitter followers - Cinsel sohbet - twitch takipçi satın al - toscanello - buy twitch live views - Kablo çekme vinçleri - instagram gizli hesap görme - Omegle - Twitch viewer bot - Betnano - canlı casino siteleri - sms onay - http://www.cliniccommunicator.com/ - kaliteli likit - Betmarko - Fixbet güncel giriş - Starzbet güncel giriş - eta saat - Hipercasino