Kadında Kısırlık Nedenleri (Hamile Kalmama) Sıkıntıları Nelerdir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlarda Kısırlık belirtileri nelerdir? Bir bayanda kısırlık nasıl anlaşılır? Kadın ve kızlarda kısırlık tedavisi ihtiyacı duymadan bu önlemleri bilmeliyiz. Eğer sizde çoçuğunuzun olmasını istiyorsanız lütfen aşağıda verdiğimiz bilgileri dikkatlice okuyunuz ve önlemlerinizi alınız. 

Kısırlık
Kısırlık, geniş anlamıyla çocuğu olmamak demektir. Kısırlık ya erkektendir ya da kadındandır. Erkeğin kısırlığı, tohum hücrelerinin kadını gebe bırakabilecek özellikte olmamasından ya da cinsî iktidardan yoksun olmasından ileri gelir. Kadının kısırlığı ise çok daha çapraşıktır. Sebeplerinin çok değişik olması, tedaviyi güçleştirir.
Kadında kısırlığa yol açan sebeplerin anlatımına geçmeden önce, tek taraflı kısırlığın evlilikte çocuktan tutun da cinselliğe kadar büyük bir sorun olduğunu belirtmek gerekir. Şimdi kadında kısırlığa yol açan belli başlı sebepleri sıralayalım:

1-
Rahim yolu krampı

2-
Cinsel ilişki sırasında gayeye ters düşen pozisyonlarda bulunmak

3-
Rahim yolunun (vajinanın) kısa oluşu ve rahim yolu arka kubbesinin (meni çantasının) bulunmayışı

4-
Rahim boyunun fazla dar olması: Bu durum, normal gelişmesini tamamlamamış kadınlarda görülür. Tedavi Yolları: Beynin “hipofiz” guddesinin ve yumurtalık guddelerinin hormon ifrazatı ilaçları, her olayda bir iki ay içinde, rahmin inkişafını temin etmekte; yumurtalıkların faaliyetini intizama sokmakta ve böylece zafiyet ve aybaşı şikayetleri çabucak kaybolmakta; ikinci derece cinsiyet alametleri ise süratle gelişmektedir. Balıkyağı, kireç, demir, fosfor ve arsenik sayesinde vücudun yapıcı kuvvetleri harekete geçirilmekte; masajlar, tuz ve çamur banyoları konulmaktadır.

5-
Rahim vaziyetinin bozuk olması

6-
Yumurtalık kanalları, fallop borularının tıkanması

7-
Yumurta kanalı iltihabı

8-
Yumurtalık kanalının bükülmesi veya yapışması

9-
Yumurtalığın yapışması

10-
İnfantilismus (Tıfliyet): Kısırlığın biyolojik sebeplerinden en sık görülenlerinden biri de çocuk kalma-gelişememe sonucu olarak ortaya çıkan yetersizliktir.

11-
Cinsel duyguda soğukluk (orgazm olamama)

12- Rahim yolu ifrazatının fazla asitli oluşu: sigara içenlerin rahim yolu salgılarının erkek sperm hücresine karşı öldürücü etkide oluşları bilinen bir gerçektir.
Çeşitli hastalıklarda kimi kez doğrudan doğruya kimi kez ise dolaylı olarak rol oynayan sigara döllenmeyi önlemekte, mümkün olsa bile doğacak çocuk üzerinde şu veya bu şekilde etkilerini göstermede gecikmemektedir.

13-
Rahim yolu nezlesi

14-
Rahimde urlar (tumour) ve şişkinlikler (myom).

15-
Yumurta ile tohum hücresi (sperm) arasında biyolojik uygunsuzluk: Her ikisi de güçlü kuvvetli, sağlıkları yerinde çiftler vardır. Yıllar yılı çocuk istedikleri halde, bir türlü bu istekleri gerçekleşmez. Şu veya bu nedenle ayrılırlar.
Bir de bakarsınız, ikisi de çocuk sahibi olmuştur. Bunun sebebi nedir? Çocuk sahibi oluşlarının hikmeti nerededir?

Cevabı, fizikteki zıt kutupların birbirini itmesi olayı gibi, yumurta ile tohum arasındaki biyolojik uyumsuzluğun oluşudur. 16- Erkek tohum hücrelerine karşılık kadın vücudunda müdaafa maddelerinin (antikorların) meydana gelmesi: antikorlar, vücutta oluşan protein birleşiminden maddeler olup kanda dolaşırlar ve yabancı etkenlere karşı bağışıklık yoluyla bedeni korurlar. Bu antikorların genel tanımıdır.

Bilindiği gibi, erkek tohum hücreleri kadın uzviyeti için yabancı maddedir. Uzviyet, kendi varlığını koruyabilmek için hemen bunlara karşı çıkar ve birçoğunu yok eder.
Ancak, bu normal sayılır. Normal olmayanı, bu karşı koyucu(antikor)ların çokluğu ve erkek tohum hücrelerinden en azından bir tanesinin sağ kalarak yumurtaya ulaşmaması, yani milyonlarca spermin tamamının antikorlar tarafından öldürülmesidir. İşte bu durum “kısırlık” diye ifade edilen çocuk yapamama olayından başka bir şey değildir. Alman bazı ilaçlarla bu yönden kısırlığın önlenmesi mümkün olabilmektedir.

17-
Yumurtalıkların düşük kıymetli (sağır) yumurta üretmiş olması

18-
Yumurtalığın hiç yumurta yapmaması.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir