Rüyada ibadet Görmek Ne Anlama Gelir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Rüyada ibadet etmek, hayra nail olmayı ifade eder.

İbadet edilmesi caiz olmayan bir yerde ibadet etmek, fesada uğramaya ve hakkınızda kötü sözler söylenmesine yorulur.

İbadet sayılmayacak bir tarzda ibadet ettiğini görmek, yolunuzu şaşırıp zorluğa düşmeye işarettir.

Kimsenin bulunmadığı tenha bir yerde ibadet etmek, dünya gam ve kederlerinden kurtulmaya ve feraha çıkmaya işarettir.


Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri: Rüyada Allah’a ibadet etmek; doğru yol üzerinde olup dünya ve ahirette hayırla karşılaşmaktır. Caiz olmayan bir şeyle ibadet eden dalalete düşer. İki cihanda hayırdan mahrum olur. İbadette kusurlu davranmak; günaha, münasip olmayan bir mekanda ibadet etmek; fesada, itikafta bulunduğunu görmek; dünya işlerinden uzaklaşmaya delalettir. Allah-ü Teala Hazretlerinin adını zikretmek; her türlü üzüntü ve fenalıktan kurtulmaya işarettir.


Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla yorumluyor: Allah’a yakın olmak, doğru yol üzerinde bulunmak, melike nasihat etmek, müjde, kurtuluş ve zafer.


Ebu Said’ül Vaaz diyor ki: Allah’ü Teala’dan af dilediğini gören; mal ve evlatla rızıklanır.
Namazını bitirdikten sonra, Allah’tan af dileyerek yüzünü kıbleye çeviren kimsenin duası kabul olur. Şayet yüzü kıbleye doğru değilse, bir günah işler. Fakat, tevbe eder. İstiğfar etmek üzereyken susan, müslüman gibi görünüp, küfre sapar. Bir kadının rüyasında tevbe et denildiğini görmesi, fuhuşla itham edileceğine işarettir. Sübhanallah demek; hiç ümit etmediği şekilde üzüntüden kurtulmaktır. Lailahe İllallah ve Sübhanallah demeyi unutmak, keder, uzun süreli hapis veya ibadeti ihmal etmekle yorumlanır. Cenab-ı Hakk’a hamd ettiğini gören, dininde hidayete ulaşır, nura gark olur. Kuvveti ve ni’meti artar. Layıksa vali olur.


Diyanet Rüya Tabirleri : Bir kimsenin rüyasında her ne şekilde olursa olsun Allah’a ibâdet ettiğini görmesi; o kimsenin ergeç hayatta doğru yolu bularak saadete ve huzura kavuşacağına, dînî görevlerini yerine getirdiği takdirde âhirette de aziz olacağına delalet eder. Rüyanızda ibâdet edilmesi caiz olmayan bir şeye karşı ibâdet ettiğinizi görmeniz; işlerinizin ters gideceğine ve Allah’ın gazabına uğrayacağınıza, rüyanızda ibâdet edilmesi yasak edilmiş bir yerde ibâdet ettiğinizi görmeniz; birtakım münafıkların nifakına ve dedikodularına maruz kalarak manevî zararlara uğrayacağınıza yorumlanır.


Ebu Saîd el-Vâiz’in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Allah’a tövbe ettiğini görmesi; o kimsenin mala, rızka ve evlâda nail olacağına, kişinin rüyasında Allah’a hamd ve şükür ettiğini görmesi; o kimsenin bol rızka ve nimete kavuşacağına işaret eder. İbâdet beş şekilde tabir edilir: Allah’a yaklaşmak, tarikata giriş, müjde, düşmana karşı Zafer ve kurtuluş.


Secdem Rüya Tabirleri : Şartlarına uygun olarak dini vecibelerinden birini yahut birkaçını yaptığını görmek dünya ve ahiret hayırlarının meydana gelmesine, istikamet doğruluğuna ve iç huzuruna, Uygunsuz ortamda yahut noksan bir şekilde ibadet etiğini görmek noksanlığa ve kusurllu durumlara, Dinen caiz olmayan bir şekilde ibadet ettiğini görmek sapıklık ve hüsrana, İslamın emrettiği ve hoş gördüğü her çeşit farz, vacip ve nafile ibadetler müjdeye, kurtuluşa, Allah Teala’dan gelecek yardım ve ihsana delalet eder.


“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”

RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz. rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur. Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.
Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir