Rüyada Kantar Görmek Ne Anlama Gelir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : KANTAR: Rüyada kantar görmek, kan dökücü bir kimse ile yorumlanır. Kantarın topu, adalet veya zulüm haberinin, muhakeme sırasında söylenilen sözlerin işitilmesine işarettir.

Kantar, hâkim yardımcısına veya savcıya işarettir. Rüyasında yanında bir kantar bulunduğunu gören, bu kimselerle dost olur. Bir kantarla bir şey tartıldığını görene bir davası varsa bu kimseler yardımcı olurlar. Kantarının kırıldığını görmek, bu kimselerle tartışıp ayrıldığına delâlet eder.

Bazılarına göre; rüyada kantar görmek, zenginlikle yorumlanır. Rüyasında bir kantarla bir şey tarttığını görenin tüccarsa, kazancı artar, hasta ise iyileşir, fakirse geçimi düzelir. Memursa maaşı artar, işçi ise yevmiyesi fazlalaşır.


Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri : Bu rüya kan dökücü biriyle tabir olunur. Kantarın topu, adaleti ve zulmü temsil eder. Bundan başka mahkemede konuşulanların işitilmesine işarettir.


Cabir’ül Mağribi demiştir ki: Bu rüya, kadı yardımcısına delalettir. Yanında bir kantar olduğunu gören, kadı yardımcısıyla dost olur. Kantarla bir şey tarttığını gören, davası varsa, bu şahıslardan yardım görür. Kantarının kırıldığnı gören, onlarla dostluğunu bozar.


Molla Cami Rüya Tabirleri : Rüyada kantar görmek, fakir için zenginliğe işarettir.


“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”

RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı”Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz. rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur. Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler.
Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortamaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir