Rüyada Sıçramak Görmek Ne Demektir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : SIÇRAMAK: Rüyada insanın sıçraması durumunun değişmesine ve galip gelmeye yorulur.

Sıçramak bünyenin kuvvetinden gelir. Bundan dolayı rüyada sıçradığını gören kimse, bulunduğu mevkiden daha yüksek bir mevkiye geçer ve ona hayır isabet eder. Bu iki mevkinin iyilik yönünden farkı, atladığı yerlerin farkı kadardır.

Bir kimse rüyada sıçramasıyla havada dilediği gibi hareket ettiğini ve arzu ettiği yere ulaştığını görse, bu rüya o kimsenin istediği gibi bir halden diğer bir hale geçmeye muktedir olacağına yorumlanır.

Rüyada bir nehire veya bir kuyuya yahut bir çaya sıçradığını gören, kimsenin, bir halden diğer bir hale geçmesine veya kötü olan bir şeyden kurtararak acilen selamete çıkmasına yorumlanır!

Rüyada birisinin kendi üzerine sıçradığını gören kimse, o kişiye mağlup olur.


Ebu Said’ül Vaaz şöyle diyor: Bir kimsenin üzerine sıçradığını gören, o kimseyi hükmü altına alır. Sıçrayarak havada kaybolduğunu gören, vefat eder.
Bu rüyanın diğer tabirleri şöyle; Yüksek bir yerden aşağıya atlayan, memursa, azl edilir, zenginse, malını kaybeder, tüccarsa işi bozulur. Bu herkes için zararla yorumlanır. Yerinde durduğu halde sıçradığını gören, itibarını zedeleyecek bir iş yapar. Küçük bir çocuğun, sıçrayıp atladığını görmek; onun zeki ve çalışkan olacağına işarettir.


Kirmani demiştir ki: Rüyasında bir yerden başka bir yere sıçradığını gören ya bulunduğu yeri değiştirir yahutta durumunda bir farklılık olur. İyi bir mahalden fena bir yere sıçramak; iyi halin kötüye tebdil etmesidir. Uzun bir mesafede sıçradığını gören, uzak yola gider. İstediği gibi ve arzuladığı yere sıçrayan, faydalı bir yolculuk yapar. İstediği yere sıçrayamayanın muradı yarım kalır. Bastona dayanak sıçradığını gören, işlerinde bir zata dayanır. Bir nehirden, kuyudan veya hendekten sıçrayanın; vaziyeti düzelir, selamete çıkar.


Diyanet Rüya Tabirleri : Rüyanızda bir yerden bir yere sıçradığınızı görmeniz; sizin halinizi değişeceğine işaret eder. Şöyle ki: Bir kimsenin rüyasında iyi bir yel den kötü bir yere sıçradığını görmesi; o kimsenin iyi bir halden kötü bir hale geçeceğine, kişinin rüyasında kötü bir yerden iyi bir yere sıçradığını görmesi; o kimsenin kötü bir halden iyi bir hale geçeceğine delalet eder. Bir memurun rüyasında yüksek bir yerden aşağıya atladığını görmesi; o memurun görevine son verileceğine, eğer zengin ise parasını kaybedeceğine, eğer tüccar ise zarara uğrayacağına ve halktan birisi ise yine zarar edeceğine işaret eder. Rüyada küçük bir çocuğun sıçrayıp atladığının görülmesi; o çocuğun çok zeki ve çalışkan bir çocuk olacağına yorumlanır.


Secdem Rüya Tabirleri : İnsana ıstırap veren duruma yada güç ve kuvvet bulmaya; Birinin üzerine atladığını görmek o kimseye galip gelmeye, Yerden göğe doğru sıçramak Mekke ya da uzak bir yere yolculuk yapmaya, Bir yerden bir yere sıçramak, bir halden bir hale geçmeye; sıçradığıı yer iyi ise olumlu değişikliğe, değilse olumsuz değişikliğe, Havaya sıçramak ve durmaksızın yükselmek vefat etmeye; havaya sıçrayıp dilediği gibi hareket ettiğini görmek, arzu ettiği şeylere kavuşmasına, Kuyu yahut akarsuya sıçramak hızla iyi bir duruma gelmeye, Bir ayağı ile sıcramak bir yere naklolmaya, fazla sıçrarsa yolculuğa, Tek ayakla atlamak diğer ayağın rahatsızlığından dolayı ise malının yarısını yitirmesine delalet eder.


“YA RABBİ, EĞER ŞU GÖRDÜĞÜM RÜYA HAYIR İSE HAYRINDA DAİM ŞER İSE HAYRA TEBDİL EYLE”

RÜYA NEDİR
İnsanların uyku sırasında gördükleri şeye veya şeylere rüya diyoruz. Arapça kökenli bir kelimeledir. Sözlük Anlamı,görünen şey demektir. Rüyanın türkçe karşılığı “Düş” tür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz.

Rüya, daha geniş anlamlar ifade eder. Bunların neler olduğu ilerdeki satırlarımızda ele alacağız. Rüya görmeyen insan yoktur. Sadece uyandıktan sonra bazı insanlar rüyalarını hatırlamazlar. Bütün insanları ilgilendiren böyle bir konunun geniş ve tutarlı bir açıklamaya ihtiyacı vardır. Ne yazık ki mayeti itibariyle nesnel şeyler söyleme imkanı yoktur.

Zira rüya, ruh gibi çok soyut bir olaydır. Düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen,rüya derecesinde değildirler. Sonuçlarından hareketle düşünce ve akıl’ı kavramak, onları irdeleyip ortaya koymak mümkündür. Ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir