Ebola Virüsü Nedir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ebola nedir sorusunun kısaca cevabı yüksek ateşe yol açabilen, iç ve dış kanamalarla seyreden ve hayatı tehdit eden bir viral enfeksiyondur. Bu hastalık ebola virüsü adı verilen bir mikroorganizma nedeniyle ortaya çıkar. Ebola virüsü, 1970’lerin ortalarında Orta Afrika’da ortaya çıkan salgınlardan beri dünya çapında tanınmaktadır. Hastalığın önemli olmasının nedeni tedavisi için etkili bir ilaç veya aşısının olmayışı ve birçok vakanın ölümle sonuçlanmasıdır.

Ebola virüsü, hayatı tehdit eden kanamalara yol açan %50 ile %90 vakanın ölümle sonuçlandığı ateşli bir hastalığa neden olmaktadır. Bu virüs filovirüsler ailesinden bir RNA virüsüdür. İlk salgın olduğu dönemde hastalıktan yaklaşık 260 kişi ölmüştür.

Ebola, viral bir enfeksiyon olarak bilinen bir hastalık türüdür. Bu hastalığın ne zaman ortaya çıktığı ve belirtileri birçok insan tarafından merak ediliyor. Hala günümüzde ebola virüsünün olup olmadığı merak edilen konular arasındadır. Ebola 1976 yılında görülmeye başlanan bir hastalık türüdür. Belirtileri oldukça belirgindir. Ebola virüsü günümüzde kadar gelen bir hastalıktır. Enfeksiyon riski oluşturarak, hayati tehlikeye sebep olabiliyor.

Ebola hastalığının hastalar üzerindeki etkileri çok net bir şekildedir. Belirtileri gösteren kişilerin mutlaka en kısa süre içinde tedavi olması gerekiyor. Hayati riski bulunan bu hastalığın belirtileri en iyi şekilde araştırılmalıdır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir