Geniz Eti Ameliyatına Hangi Durumlarda Karar Verilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geniz eti normalde her çocukta bulunuyor ve üst solunum yoluna ulaşan mikroplara karşı vücudu koruyacak antikor dediğimiz hücreleri üretiyor. Geniz etinin sorun yaratması için burundan hava geçişini azaltacak ve/veya kulağı havalandıran östaki borularının ağzını kapatacak boyutlara ulaşması gerekiyor. Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bu hastalıkların bazı durumlarda ameliyat ile tedavi edilmesi gerekebiliyor. Doktorunuz, çocuğunuzda aşağıdaki durumlardan biri veya birkaçı varsa geniz eti ameliyatı önerebilir:

• Nefes alma güçlüğü
• Uyku apnesi
• Sık tekrarlayan geniz eti iltihabı
• Konuşma bozukluğu

Geniz Eti Ameliyatı Ne İçerir?
Geniz eti ameliyatı genel anestezi altında yapılmaktadır. Bu çocuğun ameliyat boyunca uyuyacağı ve herhangi bir ağrı hissetmeyeceği anlamına gelir. İşlem yaklaşık 20 ila 45 dakika sürmektedir ve sonrasında hastanede kalışı gerektirmez. Geniz eti tipik olarak ağızdan çıkarılır. İşlemden sonra dikiş atılmasına gerek yoktur. Enfeksiyonlarının sıklıkla sadece geniz etini değil aynı zamanda bademcikleri de etkilemesi nedeniyle işlem bademciklerin de alınmasını içerebilir.

Geniz eti oldukça sık uygulanan bir işlemdir ve majör bir komplikasyonun görülme ihtimali oldukça düşüktür. Bununla birlikte olası alerjik reaksiyonları önlemek için çocuğun herhangi bir ilaca alerjisi varsa ailesi tarafından mutlaka doktora bildirilmelidir.
Geniz eti ameliyatı sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak için türlü ilaçlar verilebilir. Çoğu durumda tam iyileşme bir veya iki hafta sürmektedir. İşlem sonrası boğaz ağrısı görülebilir ancak bu durum normaldir ve bölgenin nemli kalması ve ağrının hafiflemesi için bol miktarda sıvı tüketilmesi önem taşır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir