aöf ilahiyat çıkmış sorular Temel Bilgi Soruları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ilahiyat çıkmış sorular 2016 temel bilgi teknoloji sorularını çözerken en altta cevap anahtarını verdik.

1. Bilgisayarlarda ilk dönemlerde veri girişi için kullanılan çevre birimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Delikli kart

B) Tarayıcı

C) Fare

D) Dokunmatik ekran

E) Yazıcı

2. İlk bilgisayarın geliştirilmesinde kullanılan temel teknoloji aşağı-dakilerden hangisidir?

A) Yarı iletken yongalar

B) Çok çekirdekli işlemciler

C) Transistörler

D) Mikroişleyiciler

E) Lambalar

3. Aşağıdaki ifadelerden hangisi işletim sistemleri için söylene-mez?
A) Bir çok işletim sistemi vardır.

B) İşletim sistemi sadece bilgisayarlara özgüdür.

C) Ücretsiz edinebileceğimiz işletim sistemleri mevcuttur.

D) Dosya yönetimi işletim sisteminin görevlerinden biridir.

E) Bazı işletim sistemleri bilgisayara kurulmadan da çalıştırılabilir.

4. “Dosyayı taşımak” nedir?

A) Dosyanın silinmesidir.

B) Dosyanın kesilerek başka yere yapıştırılmasıdır.

C) Dosya ya da klasör seçili iken klavyeden yeni isim girilmelidir.

D) Dosyanın var olduğu konumdan fare yoluyla sürüklenerek yeni bir konuma bırakılmasıdır.

E) Dosyaya yeni isim verilmesidir.
5. Aşağıdakilerden hangisi Windows 7 işletim sisteminde görev çubuğunun bileşenlerinden biri değildir?

A) Başlat menüsü

B) Hızlı başlat menüsü

C) Program ekle-kaldır

D) Çalışan programların simgeleri

E) Bildirim alanı

6. Aşağıdakilerden hangisi ofis yazılımları ile yapıiacabilecekler-den biri değildir?

A) Yazı yazma

B) Belge oluşturma

C) Hesap tablosu oluşturma

D) Sistem geri yükleme

E) Sunu hazırlama

7. MS Word’de metin biçimlendirmesi ile ilgili komutların yer aldığı sekme aşağıdakilerden hangisidir?

A) Giriş

B) Dosya

C) Sayfa Düzeni

D) Görünüm

E) Gözden Geçir

8. Ofis yazılımlarında araç çubuklarının üzerinde aşağıdakilerden hangisi bulunur?

A) İletişim kutusu

B) Yatay ve dikey cetvelle

C) Yatay ve dikey kaydırma çubukları

D) Yardım kutusu

E) Açılır liste ile gösterilen komutlar

9. Aşağıdakilerden hangisi hesap tablosu programlarından biridir?

A) Word

B) Calc

C) PowerPoint

D) Access

E) Write

10. Aşağıdakilerden hangisi Hesap Tablosu yazılımları ile yapılabileceklerden biri değildir?

A) Basit hesaplamalar

B) Karmaşık hesaplamalar

C) Virüs taraması

D) Verileri tabloda tutma

E) Veri özetleme

11. MS Excel’deki dosya biçimi aşa-ğıdakilerden hangisidir?

A) Grafik tablo

B) Sayfa

C) Çalışma kitabı

D) Veri değişim tablosu

E) Puanlama tablosu

12. PowerPoint programı ilk açıldığında dosyaya verilen ad aşağı-dakilerden hangisidir?

A) Sunul

B) Belge 1

C) Tablol

D) Kitapl

E) Geçici ad

13. MS PowerPoint programında şablonlar yardımıyla yeni bir sunu oluşturmak için kullanılan sekme aşağıdakilerden hangisidir?

A) Giriş

B) Sunu

C) Görünüm

D) Yeni

E) Dosya

14. Aşağıdakilerden hangisi e-posta yazılırken yapılmaması gerekenlerden biridir?

A) E-postanın sonuna göndericinin adının yazılması

B) E-postaya dosya ya da resim eklenmesi

C) Resmi yazışmalar için kurumsal e-posta adresinin kullanılması

D) E-posta birden fazla alıcıya gönderilecekse, CAC ya da BCC’nin kullanılması

E) E-postanın içeriğinin tamamının büyük harflerle yazılması

15. E-posta yaz seçeneği ile bir e-posta oluşturmak, bir dosya eklemek ve göndermek isteyen kullanıcı aşağıdakilerden hangisini eksik bıraktığında e-posta istenen adrese gönderilmez?

A) E-posta alıcısının adresi

B) E-posta konusu

C) E-posta gövdesi

D) Eklenmek istenen dosya

E) Göndericinin ismi

16. Apple firmasının çıkardığı web tarayıcı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fi refox

B) Microsoft Explorer

C) Chrome

D) Safari

E) Opera

17. Aşağıdakilerden hangisi kişisel bir ateş duvarı yazılımıdır?

A) MS Office

B) MS Excell

C) Numbers

D) ZoneAlarm

E) Pardus

18. Aşağıdakilerden hangisi Paralel

İletişimin Seri İletişime göre üstünlüklerinden biridir?

A) Manyetik ortamdan etkilenmeme

B) Uzun mesafelerde kullanılma

C) Daha hızlı iletişim

D) Daha ucuz olma

E) Bitlerin birbiri ardından sırayla gönderme

19. 802.11x nedir?

A) Veri Güvenliği yasa numarasıdır.

B) Telsiz ağ standardıdır.

C) Bilgisayar kalite güvence numarasıdır.

D) Koaksiyel kablo seri numarasıdır.

E) Fiber optik kablo seri numarasıdır.

20. İki LAN arasındaki veri akışını düzenleyen cihaza ne ad verilir?

A) Göbek

B) Köprü

C) Modem

D) Anahtar

E) Splitter

YANITLAR
1. A     6. D     11. c     16. D
2. E     7. A     12. A     17. D
3. B     8. E     13. E     18. C
4. D     9. B     14. E     19. B
5. C     10. C    15. A    20. B

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mersin eskort -
deneme bonusu
- deneme bonusu veren siteler - Goley90 Giriş - takipcimx 1000 - buy youtube likes - istanbul escorts - beşiktaş escort - beylikdüzü escort - postegro - deneme bonusu veren siteler - deneme bonusu veren siteler - istanbul escort - bonusu veren siteler - sahabet güncel adres - onwin kayıt - Aviator oyna - izle porno - buy twitter followers - yabancı dizi - instagram report account - Mersin evden eve nakliyat - Cinsel sohbet - twitch takipçi satın al - toscanello - twitch tv viewer bot - buy twitch live views