Aç Doymam Tok Acıkmam Sanır Atasözü İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aç doymam, tok acıkmam sanır atasözü anlamı ve cümle içinde kurmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Aç doymam, tok acıkmam sanır.
Aç insan hiç doymayacağını düşündüğü için yeterli gıdayı bulunca hoşnut olmaz. Yoksul kimse bir hırsa kapılır, gözünü mal hırsı bürür, durmadan dünyalık biriktirir. Doymuş kimsede hiç acıkmayacağını, tokluk hissinin devamlı olduğunu sanır. Varlıklı kimse bir rehavete sürüklenir, elindekinin hiç bitmeyeceğini düşünür, çalışma ve üretme gereği duymaz; bundan dolayı aşırı harcamalar yaparak israfa sürüklenir.

Kısaca açıklaması : İnsanlar her zaman içinde bulunduğu şartlara ayak uydurur. Fakir olan insanlar her zaman öyle kalacaklarını zengin olanlar ise asla fakir olmayacaklarını düşünür. Aslında hayat bir değişim içindedir. Her an her şey olabilir.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : Eve gittiğimde doymam sandım ama çok yedikten sonra bir daha acıkmam sandım boşuna dememiş atalarımız Aç doymam, tok acıkmam sanır.

Açıklama ve kompozisyon : İnsanlar, içinde bulunduğu durumun sürekli olacağını düşünmemelidir. Bazen başımıza musibetler gelebilir; ama bu musibetlerin geçeceği zamanlar da gelecektir. Aç insan hiç doymayacağını düşündüğü için yeterli gıdayı bulunca hoşnut olmaz. Yoksul kimse bir hırsa kapılır, gözünü mal hırsı bürür, durmadan dünyalık biriktirir.

Doymuş kimsede hiç acıkmayacağını, tokluk hissinin devamlı olduğunu sanır. Varlıklı kimse bir rehavete sürüklenir, elindekinin hiç bitmeyeceğini düşünür, çalışma ve üretme gereği duymaz; bundan dolayı aşırı harcamalar yaparak israfa sürüklenir.

Kimi zaman ise her şeye sahip olmuşuzdur. Sahip olduğumuzun zenginliğin asla bitmeyeceğini düşünür şımarırız. Oysa değişmeyecek hiçbir şey yoktur.

Bugün yoksulluk içinde boğulan insanlar, gün gelir zenginliğe kavuşabilirler. Aynı zamanda zengin olan kişi bir gün yoksullukla karşı karşıya kalabilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir