Ağır Giden Yol Alır Hızlı Giden Yolda Kalır Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağır giden yol alır, hızlı giden yolda kalır; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Ağır giden yol alır, hızlı giden yolda kalır.
İnsan işlerini teenni ile (düşüne taşına) yapmalıdır. Düşünülerek, aceleye getirilmeden yapılan iş yüz güldürür, sonuç aldırır. Acele ile yapılan iş gelişigüzel olur, yüz güldürmez. Böyle bir işin kusursuz olamayacağı ortadadır.

Gittiğimiz yolda, tuttuğumuz işte ilerlemek istiyorsak acele edip telâşa düşmemeliyiz. Yavaş yavaş ama güvenli, gerekli bir tempoda, emin adımlarla yürümeliyiz. Böyle hareket etmezsek, aceleciliğimiz yüzünden sürçebilir, yolumuzu şaşırabilir, sonuca da ulaşamayız.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı: Arkadaşım düşünmeden acele ile yaptığı ödevlerinde çok yanlış olduğu için öğretmenimiz ağır giden yol alır, hızlı giden yolda kalır dedi.

Açıklama ve kompozisyon : Bir işi acele yapmamızın bir çok nedeni olabilir, özel bi durum çıkabilir, bi hastalığımız olabilir,unutulabilir veya hiç yoktan geçersiz bir sebep yüzünden boşlanabilir. Böyle konulardan dolayıda acele olarak yaptığımız işi başarı ile tamamlayamadığımız gibi hata yapabilir iyi sonuç elde edemeyebiliriz.

Aynı durum günümüzdeki ulaşım araçları için de geçerlidir. Trafikte sürat yapanların kaza yapma riskleri daha yüksektir. Küçük bir hata bile, hızlı gidenin canına mal olabilir.

Oysa yavaş giden, hız yapmayanlar hem dikkatli olur hem de olası bir kazada daha az zarar görürler. Bu durumda da ağır giden yol almış, hızlı giden ise yolda kalmış olur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir