İnsan Doğduğu Yerde Değil Doyduğu Yerde İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsan doğduğu yerde değil, doyduğu yerde; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

İnsan doğduğu yerde değil, doyduğu yerde.
İnsan mutlaka bir yerde doğar. Burası onun anayurdu, baba ocağıdır. Fakat insanoğlu, doğduğu yeri ne kadar severse sevsin, hayatını nerede sürdürebilecek nerede kazanabilecekse, oraya kadar gider ve orada hayatını sürdürür. İnsan doğduğu yeri değil, geçimini sağladığı yeri yurt edinir. Bu durum milletler için de aynıdır. Birçok kavimler, tarih içinde yer değiştirmişlerdir.

Kısaca anlamı : İnsan doğduğu yeri değil, geçimini sağladığı yeri yurt edinir.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : Tayınım Konya’ya çıkınca babam bana İnsan doğduğu yerde değil, doyduğu yerde olur dedi.

Açıklama ve kompozisyon : İnsan doğduğu andan itibaren sosyal bir hayatın içine girer. Hepimiz doğduğumuz yeri severiz. Doğayı, insanları, dünyayı ilk kez orda tanımış, orda sevmişiz. Çocukluğumuz orda geçmiş, unutamayacağımız arkadaşlar edinmişiz. Kim ayrılmak, başka yerlere gitmek ister doğduğu köyden, kentten? Ama bazen’de bulunduğumuz yerde çalışma ortamı yoksa, başka yerlere gidip, oralarda iş bulmaya çalışır. Bundan dolayı çoğu zaman, doğduğumuz yerde değil, iş bulup karnımızı doyurduğumuz yerde yaşarız.

Dolayısıyla herkes gibi o da yaşamak için çabalamaya başlar. Ne var ki, yaşadığı hayat şartlarının zorluğu, insanı doğduğu yerin dışına iter. İnsan da istemeden geçimini temin ettiği yerde kalır, orayı yurt edinir.

İnsanın yurdu da karnını doyurduğu yer olduğuna göre, doğup büyüdüğü yer yurdu olmaktan çıkar. Herkesin kendi yurdunda iş kurması, kendi yurdu için çalışması, böylece eşinden dostundan ayrılmadan yaşaması arzu edilir. Ancak zamanımızda bunun gerçekleşmediği, değişen şartlar gereği, başka ülkelere bile çalışmaya gittiği görülmektedir. îster istemez öyle kişiler için yurt, geçimlerini sağladıkları yer olacaktır.

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir