Sevilmedik Ot İnsanın Başucunda Biter İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevilmedik ot, insanın başucunda biter, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Sevilmedik ot, insanın başucunda biter.
Kişilerin istemediği yada hoşlanmadığı bir durum gelir ve onu bulur. Bu isteksizliğe karşın bu durumla yaşamaktan keyif almayan insanlar dertlerine genelde zor çare bulurlar. Bunun önüne geçmenin tek yolu büyük konuşmamak, her kötü duruma karşı temkinli ve sabırlı yaklaşmaktır.

Kısaca anlamı : “Kötü olan, kötülük yapmak isteyen kişi, hep hoşlanmadığı şeylerle karşılaşır.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı :
” Kötülük yapmak istiyen komşumuzun işi rast gitmedi.

Açıklama ve kompozisyon : Dikkat ettikleri halde bazı insanların başına sevmediği işler gelir, sevmediği kişiler karşısına çıkar, istemediği şeyler gerçekleşir.Kötü olan, kötülük yapmak isteyen kişi, hep hoşlanmadığı şeylerle karşılaşır. Dikkat ettikleri halde bazı insanların başına sevmediği işler gelir, sevmediği kişiler karşısına çıkar, istemediği şeyler gerçekleşir. Kişilerin istemediği yada hoşlanmadığı bir durum gelir ve onu bulur.

Bu isteksizliğe karşın bu durumla yaşamaktan keyif almayan insanlar dertlerine genelde zor çare bulurlar. Bunun önüne geçmenin tek yolu büyük konuşmamak, her kötü duruma karşı temkinli ve sabırlı yaklaşmaktır. Kötülük yapmak isteyen kötü insan her zaman sevmediği şeylerle karşılaşır.

Bazı insanlara, sevmedikleri şeylere dikkat etseler de, sevmedikleri insanlara, istemedikleri şeylere rastlarlar. İnsanların istemediği veya sevmediği bir durum gelir ve bulur. Bu isteksizliğe rağmen, bu durumla yaşamaktan hoşlanmayan insanlar genellikle endişelenmekte zorlanırlar.

Bundan kaçınmanın tek yolu büyük konuşmak değil, her kötü duruma karşı dikkatli ve sabırlı olmaktır.

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir