Sanatı Ustadan Görmeyen Öğrenmez İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanatı ustadan görmeyen (öğrenmeyen) öğrenemez, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Sanatı ustadan görmeyen (öğrenmeyen) öğrenemez.
Her sanatın bir takım incelikleri vardır. İnsan ne kadar çalışırsa çalışsın, bu incelikleri kendi kendine bulamaz. Mutlaka bir ustadan görüp öğrenmelidir.

Kısaca anlamı : “Kişi tek başına ne kadar çalışırsa çalışsın işin inceliklerini bir bilenden öğrenirse o işi daha çabuk ve kolay yapabilir.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “Ustam her zaman bana işin inceliklerini anlatırdı. Ve derki, bunu kendi kendine öğrenemezsin.

Açıklama ve kompozisyon : Sanat o kadar hoş ve naif bir iştir ki bu doğada insan eli değmeden var olamaz. Bu da usta çırak ilişkisini gözler önüne serer. Uata çıkark ilişkisi olmasa belki de böylesine sanat eserleri verilemezdi. Sanatı ustalaşmış olandan görmezsen incelemezsen öğrenemezsin.

Bir sanatı, bir beceriyi insanın öğrenmesi çok uzun yıllar alır. Öğrenmenin tecrübeye dayanması ve insan ömrünün bir sanatın inceliklerini tamamen kendi başına keşfedemeyecek kadar kısa olması, usta çırak ilişkisini doğurmuştur. Bu nedenle bir şeyi öğrenmek için tecrübelere ve bilgisine bakılarak ustaya danışılır. En iyisi ustadan görülmelidir ki, gösterilen çaba bu yönde verilmelidir. Sanatı ustadan görmeyen öğrenmez atasözü böyle durumları ifade etmek için kulanılan yol gösterici bir atasözüdür.

Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir