Çankırı’ya Giderken Okunacak Dua ve Anlamı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hepimiz bazen bir yerden bir yere gideriz. Bu nedenle herhangi bir şehre gidildiğinde tavsiye edilen bir duayı sizler için derledik. Bir şehire girildiğinde o şehrin halkı ile kaynaşmak karşılıklı muhabbet, sevgi ve saygı içerisinde olmak için bu duâ okunmalıdır. Mümkün ise üç defa tekrar edilmelidir. Bu nedenle eğer bir gün Çankırı şehrine geldiğinizde tavsiye edilen duayı okumayı unutmayın. Evvela Çankırı hakkında biraz bilgi vermekle başlamakta fayda vardır.

Çankırı, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesinde bulunan bir ildir. Karayolu: İstanbul’u Doğu Anadolu ve Karadeniz’e başlayan E-80 karayolu Çankırı ilinden geçmektedir. Çankırı’da buluna türbeler Emir Karatekin Bey Türbesi ve Hacı Murad-ı Veli Türbesidir. Çankırı’nın yöresel yemekleri etli hamur(mantı), tarhana çorbası, gözleme, cızlama, güveç, pıhtı, harmandaşı, fit fit aşı, cevizli hamur, çeç böreği, mıhlama, keşkek, çalma, çekme helvası, baklava olarak sayılabilir.

Bismillahirrahmanirrahim
“Sizden herkes, ihtiyaçlarının tamamını Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkabı bağına varıncaya kadar istesin.”

TÜRKÇE OKUNUŞU : (Allahumme bârik lenâ fiha, Allahumme rzuknâ fîha mennâha, vehab-bibna ilâ ehliha ve habbib salihi ehliha ileyna.)

ANLAMI : “Allah ’ım, bu şehiri bize mübarek kıl, nimetlerinden bizi rızıklandır. Halkını bize sevdir ve bizi de onlara sevdir Allah’ım.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir